Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pistewerk staat vooral in functie van wegseizoen”

Matthias Van Beethoven start na druk jaar ontspannen in Gents Kuipke

- KAREL LEMMENS

Samen met Arne De Groote probeert Matthias Van Beethoven vanaf vandaag in het Gentse Kuipke een gooi te doen naar een mooie plaats in de Toekomstze­sdaagse.

“De vorige jaren behoorde ik bijna altijd tot de kanshebber­s voor de zege”, zegt de 22-jarige Hemiksemna­ar.

“En misschien was dat wel terecht ook. Zo won ik in het verleden al de jeugdzesda­agsen van Rotterdam en Kopenhagen en eindigde ik ook in Gent al eens tweede. Dat zit er dit jaar eerlijk gezegd niet meteen in. Ik moet realistisc­h zijn. Ik heb een lang en druk wegseizoen achter de rug. Vorige winter stapte ik over naar het Franse ESEG Douai en daar heb ik een heel mooi wegprogram­ma kunnen afwerken. Ook al won ik dan geen wedstrijde­n, ik voel dat ik het afgelopen seizoen een pak sterker ben geworden. Ik reed vooral in functie van de ploeg. Zo zat ik vaak mee in de lange ontsnappin­g van de dag. Soms reed ik in een wedstrijd tot 170 kilometer mee in de aanval. Goed voor de ploegmaats die zich op die manier konden sparen voor de finale. De ploegleidi­ng toonde zich alleszins tevreden met mijn inzet en ik mocht intussen ook al bijtekenen voor minstens een extra seizoen.”

Zonder stress aan de start

Mede door dat drukke wegprogram­ma denkt de renner uit de Rupelstree­k niet dat hij deze week in Gent van zich kan doen spreken. “Pas eind september ging de riem eraf. Ik nam twee weken volledige rust om daarna weer rustig op te bouwen naar het wegseizoen van 2018. De ploegleidi­ng heeft me de toelating gegeven om tijdens de winter actief te zijn op de piste, maar ik moet het toch vooral bekijken als opstap naar het volgende wegseizoen. Het komend seizoen wordt immers nog langer dan dit jaar al het geval was. Ik ben nu dus volop bezig met opbouwen van de basiscondi­tie. Ik kan dus nog niet top zijn. Maar ook dat heeft zo zijn voordelen. Startte ik de vorige jaren toch altijd met wat stress om een goed resultaat te halen, dan kan ik nu veel meer ontspannen aan die zesdaagse beginnen. Met Arne De Groote heb ik trouwens een zeer goed pistier aan mijn zijde. We zijn niet van plan om ons daar belachelij­k te laten maken. We gaan vechten voor wat we waard zijn en dan zien we wel waar we uitkomen”, aldus Van Beethoven.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Matthias Van Beethoven, deze zomer in actie tijdens het dernycrite­rium van Wilrijk, staat vandaag aan de start van de Gentse Toekomstze­sdaagse.
FOTO GOYVAERTS Matthias Van Beethoven, deze zomer in actie tijdens het dernycrite­rium van Wilrijk, staat vandaag aan de start van de Gentse Toekomstze­sdaagse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium