Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thomas Meunier: “Tactiek is wél goed, maar iedereen moet de richtlijne­n volgen”

-

Voor Thomas Meunier is het straks de eerste keer dat hij in het Jan Breydelsta­dion voetbalt sinds zijn vertrek bij Club Brugge anderhalf jaar geleden, maar in plaats van die terugkeer was het de kritiek van Kevin De Bruyne die ook de vragen aan hem domineerde. En Meunier is toch een iets andere mening toegedaan dan De Bruyne.

De speler van PSG heeft het ideale profiel om op de rechterfla­nk te spelen in de 3-4-3 van Roberto Martinez en ziet - mede daardoor - geen tactisch probleem. “Wat mij betreft is de tactiek goed”, zegt Meunier. “Die 3-4-3 is het beste systeem dat België kan spelen. Maar dan moeten de spelers op het veld wel de tactische richtlijne­n volgen. Verdedigen­d én aanvallend. Het klopt dat we defensieve fouten hebben gemaakt, maar er waren veel afwezigen. Dan automatism­en creëren, is moeilijk.”

Meunier is niet helemaal akkoord met De Bruyne, maar neemt het hem niet kwalijk dat hij zijn frustratie­s in de openbaarhe­id bracht. “Kevin is een eerlijke jongen. Hij zegt wat hij denkt. Ik ben ook zo. Het is beter dat hij het nu zegt dan tijdens de wereldbeke­r. Al hoop ik wel dat hij er al met de coach over had gesproken vooraleer hij naar de pers stapte. Het is voor onze ploeg belangrijk dat we verschille­nde systemen kunnen spelen. Of dat nu met drie of vier achterin is. De tactiek is de verantwoor­delijkheid van de coach. Als daar zorgen over zijn, moet hij die maar oplossen.”

Roberto Martinez (bondscoach) “Dit zijn eerlijke uitspraken van Kevin. Ik geloof niet dat er kwade bedoelinge­n achter zitten.” Roberto Martinez (bondscoach) “Kevin moet begrijpen dat ik dingen wil uitprobere­n, niet gewoon matchen winnen en denken dat we goed bezig

zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium