Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En toch smaakt dit naar meer”

Debuut in mineur voor Charni Ekangamene na zware nederlaag bij Cercle Brugge

- HUGO FRET

Nee, het werd geen leuke middag voor Beerschot Wilrijk op het veld van Cercle Brugge. Aan de rust was de wedstrijd bij een 40 voorsprong voor de Bruggeling­en al gespeeld. En dus gaf coach Marc Brys de kans aan andere jongens om zich te tonen. Onder hen: Charni Ekangamene. Hij kreeg in het Jan Breydelsta­dion zijn eerste zestig speelminut­en van het seizoen en deed het meer dan behoorlijk.

“Ik heb even moeten wachten op mijn eerste speelkans”, zegt Ekangamene. “Na een 4-0 nederlaag kan je onmogelijk blij zijn, maar toch ben ik niet ontevreden over mijn prestatie. Ik heb de voorbije maanden veel geduld opgebracht en ben op training altijd mijn uiterste best blijven doen. Ondertusse­n draaide de ploeg op volle toeren en was er ook geen reden om beroep op mij te doen. Tegen Cercle Brugge kwam die kans dan plots wel, hoewel de omstandigh­eden om in te vallen niet ideaal waren. Abdel Diarra was net met rood van het veld gestuurd en we waren net op een 3-0 achterstan­d gekomen. De wedstrijd was dus eigenlijk al gespeeld, toen ik de geblesseer­de Dennis Prychynenk­o moest komen vervangen. Met een man minder en tegen een thuisploeg die veel druk zette om de voorsprong nog op te drijven, was het vooral trachten zonder veel bijkomende schade de rust te halen. Dat lukte vrij aardig, maar toch kon de thuisploeg nog eenmaal scoren.”

En dus was het ook na rust met een mannetje minder vooral extra schade beperken voor Beerschot Wilrijk. “Met tien tegen elf zijn we daar volgens mij redelijk in geslaagd. Ondanks de nederlaag hebben we na de rust als ploeg gevochten en ook nog degelijk voetbal gebracht. We zullen de komende dagen de beelden van de wedstrijd zeker te zien krijgen en bespreken. Hier kunnen we lessen uit trekken. We beschikken over een sterke groep. Niemand zal na deze zware nederlaag de moed laten zakken.”

Centraal in de defensie

Zelf werd Ekangamene centraal in de verdedigin­g uitgespeel­d, terwijl hij normaal gezien toch een linksachte­r is. “Ik denk dat ik mijn job daar heb gedaan. Ik heb bewezen ook daar uit de voeten te kunnen. Iets wat mijn speelkanse­n in de toekomst misschien wel verhoogt. Hopelijk krijg ik snel meer kansen. Dit smaakt naar meer. Maar we zien wel, ik blijf geduldig en hard werken. Vroeg of laat volgt de beloning dan toch.”

 ?? FOTO BELGA ?? Charni Ekangamene (rechts) probeert Johanna Omolo van Cercle Brugge van de bal te zetten.
FOTO BELGA Charni Ekangamene (rechts) probeert Johanna Omolo van Cercle Brugge van de bal te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium