Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sommige spelers hadden het moeilijk met nieuwe aanpak”

Aanvoerder Tim Verstraete­n komt nog één keer terug op ontslag Geert Emmerechts

- KRISTOF SOMERS

Na enkele moeilijke dagen met onder meer het ontslag van Geert Emmerechts rechtte Berchem zondag de rug met een overwinnin­g tegen Oosterzone­n. De jarige Tim Verstraete­n ging na de zege van zijn ploeg nog eens dieper in op de beslissing van de spelersgro­ep om niet verder te gaan met Emmerechts.

“Ik heb in het verleden al wat meegemaakt op Berchem, maar dit was toch een speciale situatie”, opent Verstraete­n. “We zaten in een positie waarin iedereen fouten heeft gemaakt. Zowel de spelers als de technische staf en het bestuur. Een trainer zien vertrekken, is nooit plezant. Het betekent ook altijd een falen van de spelers. Voor mij persoonlij­k waren zijn trainingen van een hoger niveau dan we tot nog toe al hadden meegemaakt.”

“Waar het dan misgelopen is? We gingen van de ene dag op de andere van een rustige coach als Jonas De Roeck, die met een soort natuurlijk­e autoriteit boven de groep stond, naar iemand die er veel korter op zat. Met al zijn ervaring vanuit het profvoetba­l wilde Emmerechts ons naar een hoger niveau brengen. Het probleem is dat in een spelersgro­ep iedereen daarvoor moet openstaan. Dat was niet het geval. Als je zolang dat eerste gewoon bent, dan is het moeilijk om die switch te maken. Vergelijk het met het bedrijfsle­ven. Floreert de firma terwijl je elke dag om 9 uur begint, dan ga je niet zomaar de knop omdraaien als de nieuwe baas zegt dat je voor een hogere productivi­teit om 7 uur moet beginnen. Dat wil niet zeggen dat die aanpak slechter is dan de vorige, het maakt het alleen moeilijker om in dat verhaal mee te stappen. Zo voelde het voor de groep en we hebben dat ook aangegeven. Het probleem is natuurlijk dat je niet je voet kan zetten naast sterke tegenstand­ers als een aantal jongens het vooral mentaal lastig hebben.”

“Zeker in een kleine kern als de onze heb je alle neuzen in dezelfde richting nodig. Mijn mening is, en ik denk dat de meeste jongens in de kleedkamer die delen, dat we het met ons eigen spel moeten doen. En dat is combinatie­voetbal, verzorgd en met een gezonde agressivit­eit. Wij hebben niet die zuivere snelheid die je vaak wel ziet bij onze tegenstand­ers.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De spelers van Berchem vieren de zege tegen Oosterzone­n. Ze hadden het vooral moeilijk met de superprofe­ssionele stijl die excoach Geert Emmerechts hanteerde.
FOTO GOYVAERTS De spelers van Berchem vieren de zege tegen Oosterzone­n. Ze hadden het vooral moeilijk met de superprofe­ssionele stijl die excoach Geert Emmerechts hanteerde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium