Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden het geluk niet aan onze kant”

Nico Lemaire depanneert prima als linksachte­r, maar blijft puntenloos achter

- (en)

Met vier doelpunten in de laatste vijf minuten kende de wedstrijd van Cappellen op SpouwenMop­ertingen een beklijvend slot. Jammer genoeg voor roodgeel vielen de doelpunten te veel aan de verkeerde kant. “We hadden meer verdiend, maar alles zat tegen”, zegt Nico Lemaire.

“We schoten twee keer op het doelkader en kort voor tijd gleed Robin Lenaerts de bal nog in eigen doel”, zegt Lemaire. “Doodjammer, want verschille­nde keren hadden we het gevoel dat we erop en erover zouden gaan, maar telkens ging er iets mis. Het geluk koos duidelijk de kant van de thuisploeg, die dan ook nog eens drie wereldgoal­s lukte.”

Voor aanvang had de Cappelse trainer zijn ploeg opgeroepen om de hele tijd geconcentr­eerd te blijven. “De thuisploeg heeft enkele spelers in de rangen die uit het niets het verschil kunnen maken. Daarom moesten we doorlopend scherp zijn in de duels. Het was dan ook erg frustreren­d dat we direct na onze openingstr­effer de gelijkmake­r slikten. Maar goed, zeker na rust waren we de betere ploeg, alleen kregen we geen loon naar werken.”

Door enkele afwezigen werd Lemaire in Limburg als linksachte­r uitgespeel­d. “Het was een beetje zoeken, omdat het tegen mijn voet was, maar het voelt steeds beter aan. Af en toe de selectie halen was mijn eerste doelstelli­ng. Als we nu nog geregeld kunnen winnen, heb ik nog meer redenen tot tevredenhe­id.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium