Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Orde op zaken gesteld na twee nederlagen op rij”

Jonas Laureys leidt Rupel Boom met twee doelpunten naar geruststel­lende zege

- (pni)

Rupel Boom haalde het zondag met ruime cijfers op bezoek bij Bornem (14). De Steenbakke­rs scoorden kort na rust vier keer in twaalf minuten. “We hebben orde op zaken gesteld na twee nederlagen op rij”, zegt Jonas Laureys, goed voor twee doelpunten in het Breevensta­dion.

“De ontgoochel­ing na het missen van de eerste periode is zo toch een beetje doorgespoe­ld”, zegt Laureys. “We waren scherp en hebben Bornem zeker niet onderschat. Voor rust waren we al dominant, zonder echt uitgespeel­de kansen af te dwingen. En we kwamen goed weg toen Snyders die strafschop van Van Den Eynde pakte. Maar ik had nooit het gevoel dat het slecht zou aflopen. En toen we in de tweede helft een versnellin­g hoger schakelden, moest Bornem al snel de rol lossen. Dan kwam het klassevers­chil toch naar boven en dat zeg ik met alle respect voor de tegenstand­er.”

Bovenin verandert er echter niets, want alle kopploegen wisten hun matchen te winnen. “Sparta Petegem wordt een taaie concurrent, dat is nu al duidelijk. Dat hebben we vorige week zelf kunnen ondervinde­n, ook al vond ik hen niet echt beter dan wij. Maar elf matchen zonder nederlaag in deze reeks, dat is indrukwekk­end. En ook Harelbeke legt een zeer sterk parcours af. Tegen hen spelen we over twee weken en die kans moeten we grijpen om opnieuw tweede te worden. Maar laten we het match per match bekijken en eerst zondag met Ronse proberen af te rekenen. We leggen de lat bewust hoog voor onszelf. Rupel Boom heeft een jonge ploeg, maar we zijn wel zeer ambitieus.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jonas Laureys.
FOTO TOM GOYVAERTS Jonas Laureys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium