Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je ziet dat de ploeg er staat”

Thomas Van Tongerloo valt nog eens in en viert mee

- (stdr)

City Pirates was zaterdag het delirium nabij na de late zege tegen Wijgmaal. 32 werd het in Merksem, al was de fase waarin de winnende goal viel op zijn minst discutabel te noemen. Het kon ook Thomas Van Tongerloo niet deren, want de verdediger had nog eens wat speeltijd gekregen.

“Het liep goed”, aldus Van Tongerloo. “Ik speelde nog niet veel sinds mijn komst naar Merksem, vooral omdat ik in het begin van het seizoen met een stevige blessure kampte. Zo waren mijn speelkanse­n klein en beperkt. Maar ik heb geleerd om altijd hard te blijven werken en de kop nooit te laten hangen. Dat rendeert het meest, zo bleek ook zaterdag. Ik heb mijn steentje kunnen bijdragen tegen Wijgmaal.”

Ook coach Yves Van Heurck stak enkele pluimen op de hoed van de verdediger.

“Van Tongerloo voetbalde meteen goed mee”, zegt Van Heurck. “Oké, Thomas speelt weinig, maar het is ook aan hem om de momenten te grijpen en dat heeft hij ook gedaan. Door de blessure van Dreesen en straks een mogelijke schorsing voor Verboven, verhogen zijn speelkanse­n.”

Van Tongerloo glundert alvast wat meer dan enkele weken geleden.

“Het vertrouwen is er, nu moet ik afwachten. Als je achterin invalt, moet je meteen gefocust zijn, anders kan het snel misgaan. Een foutje kan meteen fataal zijn. Ik zal mogelijk kansen krijgen de komende weken. Ik zal me dan ook blijven geven en de staf laten zien wat ik kan”, zegt de bijna 22-jarige student lichamelij­ke opvoeding. “We creëerden veel kansen, maar de afwerking mocht nog efficiënte­r. Maar deze ploeg staat er, dat zag je. We hebben ook allemaal gevochten voor deze stap vooruit. We zijn op de goede weg, al moeten we soms slimmer en rustiger voetballen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium