Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerste plaats is geen doel op zich”

- SVEN PERSOONE

Lint verloor dit seizoen nog niet in competitie­verband en staat verrassend op kop in de reeks. Dat is ruim boven alle verwachtin­gen en niet in het minst van de club zelf. Zaterdag krijgt het Fixit Kalmthout, dat dit seizoen eerder onder de verwachtin­gen blijft, over de vloer.

“Fixit Kalmthout beschikt over enkele ervaren spelers, met trainerspe­ler Christof Van Goethem op kop”, zegt Jago Peeters, de aanvoerder van Lint. “Die ploeg staat momenteel duidelijk onder zijn waarde geklasseer­d, we zijn dus op onze hoede. Wij doen het dit seizoen dan weer beter dan verwacht. Qua spelerspot­entieel zijn we misschien zelfs een beetje verzwakt. Bovendien was onze voorbereid­ing dramatisch. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen, thuis voor de Beker van België tegen Marke-Webis, was een fiasco. Maar kijk, op de eerste speeldag van de competitie vielen de stukjes dan toch in mekaar en klopten we het sterke Haacht. Dat volgt momenteel op één punt en blijft voor mij de belangrijk­ste titelkandi­daat. Wij willen onze ongeslagen status natuurlijk zolang mogelijk verdedigen. Er resten nog vier matchen in de heenronde met Amigos Zoersel als zwaarste klepper. De andere drie - Fixit Kalmthout, Zonhoven en Nijvel - staan onderaan in het klassement, maar zijn daarom niet minder gevaarlijk.”

“Je krijgt in deze reeks geen ca- deaus. Elke week moet je top zijn of je redt het niet. Neem nu de wedstrijd van vorig weekend. Toen wonnen we met 0-3 van hekkenslui­ter Marchin. Logisch misschien, maar wie de match zag, kon niet zeggen wie eerste en wie laatste stond. De eerste plaats is voor ons alvast geen doel op zich. Stel dat we de heenronde afsluiten zonder verliesmat­ch, dan zullen we de koppen wel eens bij elkaar steken. Maar we zijn slechts zeven matchen ver, laten we niet te hard van stapel lopen. We hebben nog een zwaar programma in de terugronde met uitwedstri­jden naar Haacht, naar Torhout, naar Amigos Zoersel,... Ik denk dat het heel moeilijk wordt om die eerste plaats tot het einde vast te houden.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Dries Van Dyck (rechts) met het blok eerder dit seizoen in de match van Tesla Lint op Blaasveld.
FOTO GOYVAERTS Dries Van Dyck (rechts) met het blok eerder dit seizoen in de match van Tesla Lint op Blaasveld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium