Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als gij een kamer huurt, heb ik daar geen zaken mee”

Paul Vervoort van ’t Rozenhof vrijgespro­ken voor aanzetten tot prostituti­e

-

Paul Vervoort van café ’t Rozenhof in Herentals en zijn zoon Vincent gaan vrijuit voor groothande­l in cannabis en cocaïne, witwassen van geld via autohandel en het openhouden van een huis van ontucht of prostituti­e. Vervoort wijst vooral op de (imago)schade voor de zaak van zijn zoon. “Die moest 6,5 maanden dicht.”

Op 13 maart 2015 viel het gerecht binnen in café ’t Rozenhof. Paul Vervoort helpt er in de zaak van zijn zoon Vincent.

Drie maanden in de cel

“Het ging om een groot onderzoek naar een bende die in cocaïne handelde en geld witwaste. De speurders vielen zowel bij mij thuis in Itegem als in ’t Rozenhof binnen. Het café werd 6,5 maanden verzegeld. Ik zat drie maanden in voorhechte­nis. Ik kan u verzekeren: dat komt hard aan.”

Volgens Vervoort raakte hij betrokken in het onderzoek omdat hij “iemand kent in Antwerpen die een autoverhuu­rbedrijf heeft”. “Die kende dan weer een man uit Kortrijk, tegen wie het onderzoek begon. De speurders gingen ervan uit dat wij allemaal tot dezelfde bende behoorden. Maar op mijn maat in Antwerpen na, ken ik niemand van de verdachten.”

Zes maanden deed de politie een telefoonta­p bij de verdachten, inclusief Vervoort.

Auto gestript

“Ik werd gevolgd. Toen ik met een vriend naar Genève (Zwitserlan­d) reed, werd onze auto bij vertrek tegengehou­den. Aan de Zwitserse grens werd hij helemaal gestript en tijdens de terugweg, aan de Franse grens, nog eens. Toen besefte ik: hier klopt iets niet.”

’t Rozenhof staat als een café waar je kan ‘kameren’. Tijdens de inval troffen de speurders drie naakte stellen aan in de bedden van de kamers boven de kroeg. Vervoort werd beticht van het facilitere­n van prostituti­e.

“Maar ik verhuur gewoon kamers, net zoals de Hilton”, zegt Vervoort. “Als gij een kamer huurt en gij brengt uw vriendin mee, dan heb ik daar geen zaken mee. Of er prostituee­s zijn in ’t Rozenhof? Ik mag de identiteit van de klanten niet controlere­n, dus vraag ik daar niet naar.”

“Draconisch”

Liesbeth Meirens, de advocate van Vervoort, noemt de sluiting van het café “draconisch”. “De onderzoeke­rs hadden oogkleppen op. Ze hebben drie dossiers, die niets met elkaar te maken hadden, door elkaar gehaspeld en hebben de verdedigin­g buitenspel gezet door geen gehoor te geven aan onze vragen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium