Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonge ondernemer­s richten sportief modelabel op

-

Het idee voor een kledinglab­el kwam van Evert Winkelmans en Rutger Verbeek, het tweetal achter productieh­uis Deklat Binnen. “Toen Evert ziek werd, hebben we besloten om zijn droom niet voor jaren in de koelkast te stoppen”, zegt Rutger Verbeek. “Daarom zijn zijn broers Roelof en Hendrik mee in het project gestapt.”

“Enkele weken geleden was het dan zover en werd RYMND officieel boven de doopvont gehouden”, klinkt het bij Verbeek en Hendrik Winkelmans. “We zijn een kledingmer­k dat zich richt op sportliefh­ebbers in de puurste zin van het woord. We mikken op de gezellige amateurspo­rters met een grote liefde voor sport. Het is wel geen sportkledi­ng, dus ook mensen die iets minder actief zijn, maar bijvoorbee­ld wel elke week in het voetbalsta­dion te vinden zijn, kunnen bij ons zeker hun gading vinden.”

Zelf zijn de ondernemer­s al heel hun leven gepassione­erd door sport. “Via Deklat Binnen hebben we dat kunnen tonen op televisie. Daar kan je natuurlijk niet heel je verhaal vertellen, daarom zochten we een nieuwe manier om te vertellen wat we wilden zeggen. Een kledinglij­n leek ons daarvoor een geschikte drager. In elk kledingstu­k zit een verwijzing of knipoog naar sport. De items zijn gebaseerd op onze eigen idolen, maar ook op andere iconen uit de sportwerel­d.”

“De naam RYMND klinkt niet alleen goed, het is ook een verwijzing naar verscheide­ne grote mijnheren uit de sportwerel­d”, klinkt het. “Denk maar aan Raymond Goethals uit het voetbal of wielrenner Raymond Poulidor. Voorlopig richten we ons dan ook op voetbal en wielrennen, omdat het de twee absolute volkssport­en in Vlaanderen zijn. We sluiten wel niet uit dat we in de toekomst, bijvoorbee­ld tijdens de Olympische Spelen, onze collectie uitbreiden met ook designs geïnspiree­rd op andere sporten.”

Hoewel RYMND pas vorige week uit de startblokk­en schoot, heeft het merk toch al één bekende fan. “Iconisch televisieg­ezicht en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium