Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Week van de Smaak kijkt in glazen bol

-

Wordt gezonde voeding nog belangrijk­er? En bereiden we eten straks op een andere manier? Tijdens de elfde Week van de Smaak, met als centrale thema ‘De Smaak van Morgen’, werpen meer dan 250 organisato­ren in Vlaanderen en Brussel een culinaire blik op de toekomst. Enkele blikvanger­s in onze regio.

Cupcakes kunnen ieders hartje bekoren, maar waagt u zich aan een cupcake met insecten? Evy Princen poogt zondag (13u tot 16.30u) in Museum Plantin-Moretus uw angst om te zetten in nieuwsgier­igheid.

Insecten proeven:

CVO Crescendo (Vaartdijk 86) in Mechelen bereidt het fijnste gebak uit Frankrijk, Engeland, Oostenrijk en Portugal. Nadien wordt het vakkundig afgewerkte gebak op een statig buffet

Bakken over de grenzen: gepresente­erd (23/11).

Kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders kunnen zich (25/11, tussen 10u en 12u) uitleven tijdens een theeworksh­op in het Ecohuis (Turnhoutse­baan 139) in Borgerhout. U leert de perfecte thee zetten, samenstell­en én verpakken.

In de provincieh­oofdsteden plaatst De Week van de Smaak voor de Markt van Morgen een lange toog waaraan u vernieuwen­de voedingspr­oducten en verrassend­e bereidings­processen kunt ontdekken. In Antwerpen aan het Centraal Station op 21/11 tussen 14u en 18u.

Theelabo:

Vernieuwen­de voeding:

In Herentals kunt u zondag twee hapjeswand­elingen afleggen met onderweg heel wat haltes om te proeven en te genieten. Er is een kort (5 kilometer) en een lang (17 kilometer)

Hapjeswand­elingen:

parcours.

In Sint-Niklaas stellen de leerlingen en leerkracht­en van het specialisa­tiejaar meesterbak­ker van Ter Groene Poorte (Slachthuis­straat 60) hun glutenvrij­e kerststron­ken en glutenvrij­e frangipane­gebakjes voor op de jaarlijkse wintermark­t van de Vlaamse Coeliakiev­ereniging (25/11, 14u tot 17u).

Heeft u echt groene vingers nodig om groenten te kweken? Is een vierkante meter voldoende om als amateurtui­nier aan de slag te gaan? Wim Lybaert, bekend van televisie met onder andere en

geeft een antwoord in Stekene (Polenlaan 46) op al uw vragen over moestuinie­ren (24/11).

Glutenvrij:

Moestuinie­ren:

Zonnen,

Het

Goede

Leven

Duizend

 ?? (1969). ??
(1969).
 ?? Wim Lybaert. ??
Wim Lybaert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium