Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen verwelkomt Spaanse kindervrie­nd

-

Ramon Iglesias, de verzorger van Slechtweer­vandaag, arriveert al vroeger in de Scheldesta­d. “De schimmel van Sinterklaa­s wordt snel zeeziek, dat is algemeen geweten. Daarom komt Ramon met het paard over het vasteland naar Antwerpen. Ook professor Herman Van Den Uytleg is opnieuw van de partij. Hij heeft ‘sintologie’ gestudeerd en geeft tekst en uitleg bij alles wat er tijdens de intrede gebeurt.”

Eén en Ketnet gaan tijdens de ceremonie live op antenne. “In de stad beginnen de feestelijk­heden al om 13u”, vult Van Goethem aan. “Een half uur later begint de uitzending op beide zenders. Het zijn de KetnetBand en Kaatje die het publiek op de Grote Markt mogen opwarmen. De presentati­e laten we over aan Ketnet-wrappers Sien Wynants en Sarah Mouhamou.”

Zijn alle kinderen braaf geweest? Dat blijft de hamvraag. “De goedheilig man zal die vraag beantwoord­en vanop het bordes van het Schoon Verdiep van het stadhuis. Hij wordt daar rond 14.30u verwacht.”

Wie de intrede van de Sint niet in Antwerpen kan bijwonen, kan zaterdag dus alles live bekijken op Eén en Ketnet vanaf 13.30u.

Wie het schouwspel vanuit de huiskamer bekijkt, kan aansluiten­d kijken (15.10u) naar In deze Vlaamse langspeelf­ilm wordt Ramon (Pieter Embrechts) ontvoerd door Tikkelotje (Evelien Bosmans) en is het uiteindeli­jk de Sint die redding moet brengen. Ketnet zendt de film opnieuw uit op 02/12 (8.10u).

Ay Ramon!.

www.ketnet.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium