Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoe Roel op zijn 75ste staat te zingen en te spelen, dat is een overwinnin­g voor de muziek!”

-

Ralph McTell geschreven

ook bekend in de versie van Herman van Veen. “Onder impuls van Erik hebben we dat opgenomen. Klinkt best goed, hoor”, vindt de Booij. “Voor de televisiez­ender Ment hebben we dat lied zelfs al in Plopsaland gezongen.”

Toch moet de zanger iets van het hart. “Als we deze reeks optredens achter de rug hebben, zullen we ongeveer 4.500 mensen hebben bereikt. Eigenlijk zouden we er tien keer zoveel mensen een plezier mee kunnen doen, maar daarvoor moeten we eens op tv kunnen komen”, verzucht de Booij.

Bicycle,

Girl on a “Nu niemand bij de tv of de radio hier positief tegenover staat, moeten we keihard knokken voor onze werkgelege­nheid. Een grove schande is het, zeker als je ziet hoe iemand als Roel Van Bambost op zijn 75ste staat te zingen en te spelen, dat is een regelrecht­e overwinnin­g voor de muziek!”

Met trekt het trio uitsluiten­d door Vlaanderen. “Met deze tournee dragen we een stukje cultureel erfgoed uit”, zegt Hans de Booij. “In Nederland kunnen we hiermee niet terecht, want daar kennen ze Erik en Roel niet. Toch heb ik het gevoel dat het met dit project de goede kant uitgaat. We zijn oude mannen die zich met deze liedjes amuseren. Het publiek is er gek op. Na afloop van de eerste voorstelli­ng kwam een vrouw mij bedanken. Ze zei dat ze zich op slag vijftig jaar jonger voelde. Toen ik haar vroeg hoe oud ze dan wel was, antwoordde ze: 34!”

The Vintage Club

 ?? Van links af: Hans de Booij, Roel Van Bambost en Erik Van Neygen. ??
Van links af: Hans de Booij, Roel Van Bambost en Erik Van Neygen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium