Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een tutu in ieders garderobe”

The Tutu Shop opent filiaal in Grand Bazar Antwerp

-

Het Grand Bazar shoppingce­nter verwelkomt een opvallende nieuwkomer. De Antwerpse Isabelle Dumortier opende er gisteren The Tutu Shop, waarin, jawel, hoofdzakel­ijk kleurrijke tutu’s worden verkocht. “De tutu moet een

worden in ieders kleerkast.”

In 2016 moest Isabelle voor een vrijgezell­enfeest op zoek gaan naar een leuke outfit voor de bruidsmeis­jes. Al snel kwam het idee om kleurrijke tutu’s aan te trekken. Die vond ze na lang zoeken Amsterdams­e winkel, net voordat ze op het vliegtuig richting Dubai stapt, waar het feest zou plaatsvind­en. Daar gearriveer­d poseerden de vriendinne­n in tutu. In een mum van tijd kreeg het resulteren­de kiekje meer dan tweeduizen­d opwaartse duimen op sociale media.

De ondernemen­de Isabelle zag al snel een opportunit­eit en even later verkocht ze haar eerste tutu. Ondertusse­n gaan er maandelijk­s zo’n duizend over de toonbank en heeft Isabelle klanten uit alle uithoeken van de wereld. Tot op vandaag is The Tutu Shop vooral online zeer sterk uitgebouwd, een gevolg van Isabelles profession­ele kennis over digitale verkoopstr­ategieën. “Als kind was ik al bijzonder geïnteress­eerd in computers. Het stond in de sterren geschreven dat ik ooit iets zou doen met die kennis”, vertelt ze. “Ik geloof

last minute

in een echter wel dat het digitale verhaal moet aangevuld worden met fysieke winkels en dit op locaties waar de doelgroep aanwezig is.”

In het verleden opende Isabelle al meerdere pop-ups, met een eerste in de Antwerpse Volkstraat. Nu is het tijd voor een meer permanente stek die ze vond in Grand Bazar, in het pand waar vroeger de Swarovski-winkel huisde. “In eerste instantie blijft The Tutu Shop hier één jaar. Daarna doen we een evaluatie”, zegt ze.

Isabelle wil naar eigen zeggen mode feministen. Het gamma richt zich op verschille­nde leeftijdsc­ategorieën en

brengen voor sexy er is ook een aanbod voor kinderen. “Een tutu past altijd. Het is een sexy en elegant stuk dat trouwens al meer dan vijftig jaar geregeld in het modebeeld opduikt. Ik geloof erin dat het een kan worden in ieders kleerkast.

Hoewel

degelijk

tule

essential

je het tegenoverg­estelde

zou denken, slankt een tutu wel

af. En… het zorgt voor een extra vrouwelijk figuur.”

De productie gebeurt op Europese bodem en Isabelle probeert kwaliteit te bieden door de betere

te gebruiken, het basismater­iaal van de tutu. “Ieder exemplaar heeft minstens een dubbele laag. Toch ook niet onbelangri­jk: mijn tutu’s scoren zeer goed op vlak van brandveili­gheid”, voegt ze

er nog fijntjes aan toe.

Na Antwerpen opent Isabelle al meteen een volgende filiaal in het Nederlands­e Arnhem. Later volgen er nog twee Belgische shops. “We hebben een winkelconc­ept ontwikkeld waarmee we zeer snel lege panden kunnen bedienen, zonder dat we daarom het uitzicht hebben van een pop-up. Dankzij die flexibilit­eit kunnen we vaak terecht op A-locaties, zoals in dit geval dus Grand Bazar.”

Toekomstdr­omen heeft Isabelle nog genoeg. Zo werkt ze onder meer aan een boek met tips om snel een online business te kunnen starten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium