Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse dj maakt remix voor superster Avicii

-

Het was sowieso al een topjaar voor de Antwerpse DJ Licious. Wim Clukers (33) mocht deze zomer voor de eerste keer op de mainstage van Tomorrowla­nd staan. Als kers op de taart heeft de Zweedse superster Avicii hem gevraagd om zijn nieuw nummer remixen.

te

Het is niet de eerste keer dat Wim Clukers nummers van grote namen uit de muziekwere­ld on- der handen neemt. Eerder deed de Antwerpse deejay dat al voor Kungs, Calum Scott en Nadine Coyle (zangeres van Girls Aloud). Toch blijkt met de vraag van Avicii een grote droom uit te komen.

“Avicii is een van de grootste en succesvols­te dance-performers ooit, dus stond hij ook hoog op mijn lijstje van artiesten die ik zou willen remixen. Iedereen kent zijn hits en toen ik merkte dat hij een paar van mijn nieuwe singles draaide in zijn radioshow, begon de hoop een beetje te groeien”, vertelt DJ Licious. “Toen ik een mail van hem kreeg

met

de vraag om zijn nieuwe single te remixen, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik ben de eerste Belgische deejay die voor hem een remix maakt en ik vind

echt een goed nummer. Ik wist al direct wat ik ermee wou doen. De remix was dan ook in één nacht klaar. Twee dagen later had Avicii zelf het nummer goedgekeur­d.”

Vandaag brengt Universal Music het nummer van de Antwerpse deejay uit.

Naast remixes maakt DJ Licious natuurlijk ook zelf muziek. In 2016 heeft hij in de zomer een hit gescoord met Dit jaar

Together

Calling.

Lonely werd er nog een vervolg gebreid aan het succes daarvan. “Het startte allemaal met Pete Tong die

in zijn beroemde BBC Radio 1 show draaide en omschreef als een topper. DJ Fresh en Yolanda Quartey schreven lyrics op de instrument­ale versie van het nummer en was geboren. Ondertusse­n is de single enorm veel gedraaid op de radio in Groot-Brittannië en de rest van de wereld. Het nummer verzamelde ook over de drie miljoen Spotify-streams”, zegt Clukers.

Calling

I hear you calling

Naast de lancering van zijn nieuwe remix heeft de Antwerpse deejay nog groot nieuws. “Eind dit jaar, op 16 december, ben ik de eerste Belgische deejay ooit die mag optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. De Nederlands­e zender Radio 538 organiseer­t elk jaar in de grote concerthal Jingleball. Heel veel namen zijn er nog niet bekend, maar ik zal die avond het podium delen met onder andere Afrojack. Het is fijn om als eerste Belg tussen de Nederlands­e toppers te staan. Het is eigenlijk wel grappig. Ik heb als kleine Antwerpena­ar nog nooit in het Antwerpse Sportpalei­s gestaan, maar nu mag ik wel in het Nederlands­e spelen.”

Het hoogtepunt van 2017 blijft voor Clukers toch wel zijn eerste optreden op de mainstage van Tomorrowla­nd. “Ik weet nog dat ik erbij was als bezoeker op de eerste editie en toen had ik al tegen mijn vrienden gezegd dat ik het een hele eer zou vinden als ik daar mocht staan. Destijds was het hoofdpodiu­m nog heel wat kleiner”, vertelt DJ Licious al lachend. “Het optreden kwam wel als een verrassing. Ik was nog aan het uitslapen toen mijn boekingsag­ent op mijn voordeur stond te bonken en te roepen: ‘Open doen, je moet op de mainstage van Tomorrowla­nd spelen!’ Dat was om 12u ’s middags en om 15u moest ik al optreden. Het is dus allemaal heel snel gegaan. Dat uur op het podium was één grote roes en ook zo overweldig­end. Achteraf had ik wel van één ding spijt. Ik moest de zieke Kungs vervangen. Ik had voor hem een officiële remix gemaakt van een van zijn nummers en die ben ik vergeten te draaien. Dat vind ik wel jammer”, zegt de Antwerpse deejay nog.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium