Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dat is pas ‘hert’ gaan

Wielericoo­n Tom Boonen laat rug helemaal tatoeëren

- CHRISTINE DE HERDT

Officieel is hij met wielerpens­ioen, maar Tom Boonen laat van zich horen. Is het niet met autosport waarop hij zich nu focust, dan wel met zijn nieuwste tattoo; een reusachtig­e hertenkop die zijn gespierde rug volledig inpalmt.

Onder het Kempense motto Ge gaat hert of ge gaat niet laat Tom Boonen een gigantisch­e tattoo op zijn rug prikken. “Het wordt heel graaf”, vertelde zijn vaste tatoeeerde­r Tijs Vanneste, beter bekend als zanger Jef Van Echelpoel, vrijdag aan Studio Brussel. De foto die Vanneste prijsgeeft op Facebook ziet er erg spectacula­ir uit. “Het is nogal ne keirel”, zei Vanneste nog over het wielericoo­n. “De tekening is een hertenkop over zijn hele rug. Die is volledig vol geknald. Twee maanden geleden al werden de eerste lijnen gezet. Tom is heel extreem. Normaal deel je het aanbrengen van

TIJS VANNESTE Tatoeëerde­r “Normaal doe je zo’n tatoeage in sessies van drie uur, maar Tom wil meteen vijf à zes uur doordoen.”

zo’n tatoeage op in sessies van drie uur, maar hij wil meteen vijf à zes uur doordoen. De laatste keer was hij na zo’n sessie twee uur in shock. Hij stond te trillen op zijn poten.” De kunstenaar, een goeie vriend van Tom, heeft nog wel wat werk. De tekening komt volledig in 3D. Maar Boonen is intussen wel wat gewoon. In 2012 liet hij zijn eerste tattoo zetten. Het werd de quote My Ride, My Fight, My Life. Op zijn rechterarm prijkt intussen een grote Polynesisc­he tekening en op zijn linkerarm een aap.

 ?? FOTO RR ?? Het gigantisch­e hert. Na de jongste sessie stond Boonen te trillen op zijn benen.
FOTO RR Het gigantisch­e hert. Na de jongste sessie stond Boonen te trillen op zijn benen.
 ?? FOTO RR ?? Het Polynesisc­he werk en de tekst My Ride, My Fight, My Life, zijn eerste inkttekeni­ng.
FOTO RR Het Polynesisc­he werk en de tekst My Ride, My Fight, My Life, zijn eerste inkttekeni­ng.
 ?? FOTO RR ?? De opmerkelij­ke aap.
FOTO RR De opmerkelij­ke aap.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium