Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Christense­n en ‘biergooier’ verzoenen zich

-

“Ik heb graag zo’n type speler die je in de box kan aanspelen. Als het niet lukt via de combinatie, kan je de bal voor doel gooien en kan hij de goals maken. Het probleem is dat het een van zijn weinige kwaliteite­n is. In de combinatie is hij veel minder aanwezig. Het samenspel met Jens? Soms klikt het tussen spelers, soms iets minder.” De kern werd dit seizoen aangevuld met vier jongeren, maar je hebt hen nog niet veel kunnen gebruiken. Is de kern dan niet te smal? “Niemand verwacht van hen dat ze een dragende rol spelen. Die jongens krijgen wel kansen op jonge leeftijd, dat zie ik bij andere ploegen veel minder. Wij hebben 14, 15 spelers met ervaring. Dat heeft te maken met budget. Bij Cercle en OHL kunnen ze in één maand verdienen wat ze hier in een jaar krijgen.” De fans verwijten je dat je te defensief speelt. “We spelen altijd met twee diepe spitsen, weinig ploegen doen dat nog. Er is ook niets mis met de tactiek. Omdat we geen echte flankspele­rs hebben, is het moeilijk om 4-3-3 te spelen. Met dit materiaal is 4-4-2 het best. Dat is in mijn ogen offensieve­r dan 4-3-3. Maar als Naessens en De Ceulaer er niet bij zijn, is het een kwestie van kwaliteit. In de laatste dertig meter missen we een speler die het spel kan versnellen.”

Jacky Mathijssen zei vorig jaar dat je in deze situatie geen jaren kan werken. Hoe ga je daar na 20 weken mee om?

“Psychologi­sch is het heel belastend. Iedereen ziet in de trainer de oorzaak van alles. Ik slaap minder goed en zou heel graag mijn hoofd eens leeg maken. Eens één of twee dagen weg zijn van het voetbal. Als mens zoek je iets om je gedachten te verzetten. Omdat ik in Westerlo woon, is dat niet gemakkelij­k.” Al gevreesd voor je ontslag? “Vrees? Ik heb al veel meegemaakt. Als je verliest, ben je een slechte trainer. Win je, dan heb je goede spelers. Je ziet wat er in België gebeurt. Slechts vier van de 24 trainers zitten al langer dan een jaar bij dezelfde club. Is dat normaal? Die tendens is dramatisch. Mensen moeten zich daar vragen bij stellen. Het publiek heeft recht op een mening, maar het is te makkelijk om het altijd op de trainer af te schuiven.”

Je staat aan het begin van je trainersca­rrière. Geen angst dat deze moeilijke start aan je zal blijven kleven?

“Het is een harde leerschool. Hoewel het voetbal niet zo slecht is, komen er heel veel negatieve zaken op mij af. Maar wie onze situatie kent, zal dat wel kunnen plaatsen. We spelen al een half seizoen zonder onze beste spits. Kijk naar Keulen. Een jaar geleden werd het vijfde, maar het verkocht zijn beste spits. Nu staat het met dezelfde kern en trainer laatste met 2 op 33. Met Benji erbij was ik nu misschien een goede opkomende trainer.” Denk je nog aan de tweede periode? “We moeten niet te gek doen en van match tot match kijken. Het behoud is nu ons eerste doel geworden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium