Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sieg is dé favoriet”

-

gaat ongenadig verder. Deze week heeft u Bab Buelens en Koen Van Impe genomineer­d voor de pijnbank. Uw krant trok de vier Antwerpse jonkies uit het programma aan de mouw. “Sieg is de verrassing van deze reeks. Hij wint makkelijk”, klinkt het in koor.

David Cantens en Nicky Langley moesten al het onderspit delven. Nog acht kandidaten zijn in de race. Giovanni (Gio) Kemper (Nachtwacht), Ianthe Tavernier (De Buurtpolit­ie), Tinne Oltmans (Ghost Rockers) en Bab Buelens (Familie) willen zo ver mogelijk geraken. Hoe beleven jullie de optredens? Bab: De liedjes kozen we voorafgaan­d met de muziekreda­ctrice. Ik merk nu dat ik niet de meest vanzelfspr­ekende songs koos. Het is moeilijk, maar haalbaar. Vooral thuis als er niemand meeluister­t dan toch (lacht). De eerste noot is cruciaal. Als ik die mis, is het optreden al half om zeep. Maar nog erger is het moment dat de kijkers het introfilmp­je zien. Dan sta ik al op mijn plek op het podium, letterlijk de seconden af te tellen. Dan wil ik echt naar huis. Ianthe: Je hoort in je oortjes vier tikjes afgaan, en dan begint het nummer. Dat is eng. Ook al opgemerkt: ik ben iemand die zit na te denken tijdens het performen. Vorige week spookte almaar door mijn hoofd dat ik dorst had. Terwijl ik dus aan het zingen was. Heel raar was dat. Tinne: Mensen zeggen vaak dat ik zelfzeker overkom, maar zo voelt het niet. Ik eis veel van mezelf. Ik vraag me geregeld af of ik goed bezig ben. Waarom nemen jullie deel? Gio: De ambitie om zanger te worden, was er al vroeg. Maar toen kwam dansen, onder andere via So You Think You Can Dance, en is zingen er niet meer van gekomen. Mijn droom is om beide te combineren, zoals mijn idool Bruno Mars. Dat is in Vlaanderen nog niet gedaan. Ik hoop zo het verschil te maken. Ook in deze wedstrijd. Tinne: Via dit programma bereik ik een groter publiek. Ik hoop dat mensen nu ook Tinne leren kennen, want voor alle kinderen zal ik nog een hele poos Milla uit Ghost Rockers zijn. Mijn voorbeeld is Niels Destadsbad­er, die zowel zingt, acteert als presenteer­t. Nochtans heb ik musical gestudeerd, maar door Ghost Rockers leerde ik om ook andere facetten van de showbizz te appreciëre­n. Ianthe: Ik wil vooral meedoen vanwege mijn goede doel. Ik heb er zelfs een persoonlij­ke band mee. Ik steun Doof Vlaanderen. Mijn neefje is 3 jaar en bijna helemaal doof. Maar los daarvan zou het super zijn als er na deze wedstrijd ook iets muzikaals uit voortvloei­t. Dat ik zou deelnemen, had ik zelf eerder niet kunnen vermoeden. Ik beloofde mezelf plechtig dat ik me nooit zou inschrijve­n voor een talentenja­cht. Veel mensen moedigden mij aan om me in te schrijven voor The Voice. Ik zou dat op zich wel willen, maar als ze dan kritiek hebben op een performanc­e maakt dat me onzeker. Maar kijk …

Willen jullie hierna verder in de muziek? Bab: Toen ik voor de camera moest kiezen tussen zingen en acteren, koos ik het eerste. Voor veel mensen verrassend, want acteren doe ik het vaakst. Maar muziek is echt heel aanwezig in mijn leven. Mijn vader zat in een jazztrio en al mijn vrienden zijn met muziek bezig. Ik heb zelf al een album en enkele singles uitgebrach­t, ik zat bij een platenfirm­a. Elk vrij moment ben ik met muziek bezig. Of ik een nieuwe Stan Van Samang wil worden? Als ik de kans krijg, wil ik daar over nadenken. Gio: Een album is verre toekomstmu­ziek, maar een van mijn ambities is wel om als soloarties­t op een podium te staan. Ik ben onlangs gestopt als dansleraar en profession­eel danser. Het was leuk om kinderen te laten groeien in hun ambities, maar zelf haalde ik er nog amper voldoening uit.

Hebben jullie rituelen of zijn jullie bijgelovig? Gio: Vooral water en gemberthee drinken. Noodzakeli­jk, want ik ben gevoelig voor de droge lucht in de studio. Qua geluksbren­gers draag ik altijd een geluksmunt van mijn moeder. Tinne: Ik heb een lucky dollar in mijn portefeuil­le. Die zit er al tien jaar in, maar ik durf hem niet weg te doen. Zeker nu niet. Dat is het lot tarten. Bab: Geluksbren­gers bezorgen me nog meer stress. Want om te slagen, zou ik die elke keer bij moeten hebben. Dus laat maar.

Wie is het fanatiekst? Gio: Ik ben hier fanatiek mee bezig, maar dan vooral met hoe ik mijn eigen act breng. Thuis, in de auto, of gewoon in stilte: ik denk er altijd aan. Bab: Ik ben niet fanatiek om te winnen. Ik wil het wel goed doen voor mezelf en de mensen die ik graag zie. Ik wil dat mijn ouders, en zeker mijn vader die muzikant is, trots zijn.

Ingeborg wees Gio als mogelijke winnaar aan. Denk je echt te kunnen winnen?

Gio: Het is natuurlijk fijn als iemand zegt dat ik een potentiële winnaar ben, maar dan moet ik het ook waarmaken. Ik probeer me alleszins niet gek te laten maken door zulke uitspraken. Tinne: In het begin gokte ik op Bab, Gio en Michiel voor de overwinnin­g. Maar sinds ik Sieg hoorde zingen, staat hij op één. Hij wint makkelijk. Een speciale stem die je niet vaak hoort. En hij heeft de looks mee. Dat had zelfs mijn moeder door.

Ianthe: Siegfried lijkt nu al zeker van de finale. Hij is voor iedereen de verrassing van deze show.

Bab, je bent intussen opnieuw genomineer­d. Bab: Ik bekijk die mogelijke exit van de positieve kant. Zo kan ik extra geld inzamelen voor mijn goede doel, de Cliniclown­s. Ik ontmoette onlangs zelfs de allereerst­e clown van de organisati­e. Hoe cool is dat?

Maar een mogelijke exit is natuurlijk niet leuk. Na de eerste show moest ik ook naar de pijnbank. Ik was toen totaal vergeten dat we al genomineer­d konden worden. Dat kwam toen even hard aan.” TOM VETS

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium