Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coppens en Losada vereeuwigd in loge

Kunstenare­s schildert clubiconen op muur van loge in Olympisch Stadion

- PATRICK VAN DE PERRE

Voor zover dat nog niet het geval was, zullen Hernan Losada en de in 2015 overleden Rik Coppens vanaf nu voor altijd met het Olympisch Stadion verbonden zijn. Kunstenare­s Gwen Vanderstra­eten schilderde hun portretten in een loge van KFCO Beerschot Wilrijk. “Om onze periodetit­el te vieren”, zegt Olivier van Horenbeeck.

Olivier Van Horenbeeck is, samen met Peter De Keyzer, zaakvoerde­r van het communicat­iebedrijf Growth Inc. “We zijn beiden van kleins af supporters van Beerschot en huren nu met ons bedrijf een loge in het Olympisch Stadion. Samen met enkele andere logehouder­s wilden we iets speciaals doen om de periodetit­el van de club te vieren.” De keuze was snel gemaakt. De mannen wilden hun loge versieren met enkele enorme portretten van clubiconen. “En dat zijn er natuurlijk nogal wat. Maar na overleg waren we er snel uit en kozen we voor Hernan Losada en Rik Coppens. Het belang van Coppens voor Beerschot behoeft geen extra uitleg. Hij is de Koning van het Kiel. Hernan Losada is de architect en gangmaker van het huidige Beerschot Wilrijk. Niet alleen als topschutte­r, maar ook als iemand die met hart en ziel voor deze club leeft”, legt Olivier Van Horenbeeck uit.

Yes we can

De vriendengr­oep contacteer­de kunstenare­s Gwen ‘Mellon’ Vanderstra­eten voor de klus. “Ze is vier dagen bezig geweest met de portretten en het resultaat mag er zijn. De gelijkenis tussen de spelers en hun portret is treffend.” Dat vindt Hernan Losada, die vrijdag bij de voorstelli­ng aanwezig was, trouwens ook. “Het is fijn dat Hernan hier tijd voor wou vrijmaken. We zien dat het voetbal op het Kiel de jongste jaren enorm leeft. Dat was, samen met het feit dat we supporters zijn, ook de reden waarom we een loge in het stadion hebben. Beerschot Wilrijk is voor ons als ondernemer­s een unieke start-up met een ‘Yes we can’-attitude. Hier wordt al vijf jaar bewezen dat niets onmogelijk is. Vanuit de provincial­e reeksen op de snelt mogelijke manier terug naar profvoetba­l keren is alleen maar mogelijk op het Kiel”, aldus Olivier Van Horenbeeck.

1585

De logehouder­s hebben hun ‘club’ ook een aparte naam gegeven. “1585, wat een verwijzing is naar de val van Antwerpen. Een val die Beerschot ook heeft meegemaakt. We vinden het een toepasseli­jke naam omdat zowel de stad als de club na dat drama hebben teruggevoc­hten en opnieuw iets hebben neergezet om trots op te zijn”, zegt Olivier Van Horenbeeck.

OLIVIER VAN HORENBEECK Supporter en ondernemer “Met de grote portretten van deze twee clubiconen willen we de eerste periodetit­el in 1B vieren. Coppens is de Koning van het Kiel, Losada de huidige architect.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Hernan Losada (links) met zijn evenbeeld op de muur. Olivier Van Horenbeeck wil met twee enorme portretten de eerste periodetit­el van de Kielse voetbalclu­b vieren.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Hernan Losada (links) met zijn evenbeeld op de muur. Olivier Van Horenbeeck wil met twee enorme portretten de eerste periodetit­el van de Kielse voetbalclu­b vieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium