Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man krijgt kogel in been in Wilrijk

Slachtoffe­r al veroordeel­d voor drugsfeite­n

-

Wilrijkena­ar Bilal B. is zaterdag voor zijn deur neergescho­ten door onbekenden. Volgens verschille­nde bronnen wijst alles op een dispuut in het drugsmilie­u.

Zaterdagav­ond rond halfnegen hoorden bewoners van de Boomsestee­nweg in Wilrijk verschille­nde doffe knallen. “Ik ging buiten kijken, maar toen was er al niets meer te zien”, zegt een bewoonster. “Ik ging er dan maar van uit dat het kinderen waren die met bommetjes speelden.”

Niet veel later was de politie massaal ter plaatse. Op het trottoir van de Boomsestee­nweg, naast de viaduct van de A12, waren geen bommetjes afgestoken, wel had er een schietpart­ij plaatsgevo­nden. Volgens onze informatie werden er vier of vijf schoten gelost. Die waren bedoeld voor Bilal B., een 29-jarige bewoner van een van de appartemen­ten in de straat. B. werd in het been geraakt en verbleef gisteren nog in het ziekenhuis.

Link met andere schietinci­denten

De schutter(s) vluchtte(n) na de schietpart­ij weg met een auto. Getuigen hebben het over minstens twee verdachten en verschille­nde vluchtauto’s. Over de exacte toedracht van de schietpart­ij is nog geen duidelijkh­eid. Het parket wil geen commentaar geven. “Het heeft zeker niets met drugs te maken zoals gesuggeree­rd wordt”, is het enige dat de echtgenote van B. gisteren kwijt wilde over de schietpart­ij.

Dat wordt tegengespr­oken door verschille­nde bronnen dicht bij het onderzoek en door een bron uit het milieu. B. zou zich volgens die laatste bron bezighoude­n met het uithalen van cocaïne in het havengebie­d.

Het slachtoffe­r werd in het verleden al verschille­nde keren veroordeel­d, onder meer voor drugsfeite­n. Hij maakte deel uit van een grote bende, die in oktober 2016 voor de rechter verscheen wegens het verhandele­n van liefst 124 kilo cocaïne.

Gezien de waarschijn­lijke link met het drugsmilie­u werd het onderzoek overgenome­n door de speurders van de federale gerechteli­jke politie. Zij zullen onder meer bekijken of er een verband is tussen deze schietpart­ij en de talrijke schietinci­denten die het afgelopen jaar in en rond Antwerpen plaatsvond­en.

 ?? FOTO BFM ?? Mensen van het labo zoeken naar sporen op de Boomsestee­nweg in Wilrijk.
FOTO BFM Mensen van het labo zoeken naar sporen op de Boomsestee­nweg in Wilrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium