Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Paul Put is nieuwe bondscoach van Kenia

-

Paul Put heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Onze landgenoot werd zaterdag voorgestel­d als nieuwe bondscoach van Kenia. Voor Put is het zijn derde klus als bondscoach in Afrika, na eerdere succesverh­alen bij Gambia (2008-2011) en Burkina Faso (2012-2015). De Antwerpena­ar nam nauwelijks een week geleden ontslag bij de Algerijnse club USM Alger en volgt als bondscoach de Keniaan Stanley Okumbi op. De 61-jarige Put, in België enigszins verbrand door de gokaffaire rond Zheyun Ye, wordt zo voor de vierde keer bondscoach. Behalve Gambia en Burkina Faso coachte hij ook korte tijd Jordanië (2015-2016). Met Burkina Faso bereikte de ex-coach van onder andere Lokeren en Lierse in 2013 de finale van de Africa Cup, die met 1-0 verloren werd van Nigeria.

Vreven schaamt zich na 0-8-afslachtin­g. Trainer Stijn Vreven schaamde zich voor NAC Breda na de zware nederlaag van zijn ploeg voor eigen publiek tegen Ajax (0-8). Toch weigerde hij zijn spelers af te vallen. “Ik ben hier verantwoor­delijk voor”, zei de Belg. “Want ik ben de trainer.” “Het zou raar zijn als ik hier zou zeggen dat ik mijn ploeg goed heb voorbereid”, erkende de voormalige coach van onder meer Waasland-Beveren en Dessel. “Tegen topploegen in Nederland hebben we alleen kans als we met passie spelen en veel strijd leveren. Dat heb ik niet gezien. We hebben het in uitduels een paar keer aardig gedaan”, doelde hij op de wedstrijde­n tegen Feyenoord (2-0), FC Utrecht (2-2) en VVV-Venlo (0-0). “Maar tegen een goed Ajax leek het nu nergens op.”

Thierry Henry in beeld bij Wales. Chris Coleman gaf vrijdag zijn ontslag als bondscoach van Wales en tekende ondertusse­n bij de Engelse tweedeklas­ser Sunderland. De zoektocht naar een nieuwe bondscoach is dus gestart en volgens de Welshe pers is Thierry Henry een van de mogelijke kandidaten, naast onder meer ex-internatio­nals Ryan Giggs en Craig Bellamy. De Fransman is momenteel echter als T3 aan de slag bij de Rode Duivels. Benevento neemt slechtste start in geschieden­is van vijf grote competitie­s. De Italiaanse club heeft in de Serie A tegen Sassuolo (1-2) zijn dertiende nederlaag op rij geleden. Daarmee gaat Benevento de geschieden­isboeken in als de ploeg die de slechtste start neemt in de vijf grote Europese competitie­s. De club uit Campanië breekt het dubieuze record van Manchester United, dat in het seizoen 1930-1931 zijn eerste twaalf wedstrijde­n verloor.

Thomas Meunier zat om een nog onbekende reden niet in de selectie van Paris Saint-Germain voor de wedstrijd tegen Nantes. PSG won wel met 4-1.

Radja Nainggolan scoorde voor AS Roma en hielp zijn ploeg zo aan de zege in de derby tegen Lazio (2-1). Jordan Lukaku mocht voor Lazio invallen in de 58e minuut.

Thorgan Hazard zette een strafschop om voor Borussia Mönchengla­dbach op bezoek bij Hertha Berlijn. Gladbach won uiteindeli­jk met 2-4.

Christian Kabasele hielp Watford aan een clean sheet tegen West Ham (2-0) door een schot van Manuel Lanzini van de lijn te keren. Hij maakte de match ook vol.

Sergio Ramos liep een neusbreuk op in de doelpunten­loze stadsderby tussen Atlético en Real Madrid. Yannick Carrasco kwam het veld op in de 54e minuut.

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium