Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gewogen en te licht bevonden

Telenet Giants Antwerp sluit eerste competitie­kwart af met te slap verweer bij leider

-

De topper bood geen groots spektakel. De kustploeg domineerde maar schitterde niet, de Sinjoren waren collectief niet bij de les. De WestVlamin­gen sluiten het eerste kwart van de campagne af met een imponerend­e 9 op 9, Antwerp dat nog twee wedstrijde­n moet inhalen telt 5 op 7.

Telenet Giants Antwerp begon het seizoen met Charleroi - als de grote uitdager van Oostende. Na het eerste kwart van het seizoen is de analyse echter: gewogen en te licht gevonden.

Antwerp startte in de Versluys Dôme nochtans goed en was langs Kalinoski en Vanwijn baas: 16-22. Het tweede kwart was defensief van een bedenkelij­k niveau, er was geen organisati­e in de aanval en Oostende nam, zonder groots te moeten presteren, via Salumu en Myers (15 punten zonder misser in de eerste helft) simpel afstand: 38-30 en 45-37 halfweg. “We speelden niet meer als een team. Tegen Oostende kan je je dat niet permittere­n. Jammer, want de start was best oké,” sakkerde Kalinoski. De Amerikaans­e shooting guard was defensief zwak, maar was met Lee de enige speler bij de Giants die in de dubbele cijfers kwam. De shotselect­ie (23 op 63, waaronder 7 op 24 driepunter­s) was bedroevend bij Telenet Giants en de tweede helft bracht geen ommekeer. Oostende vergat na 56-46 en 61-48 evenwel door te drukken. Myers ontsnapte nog aan de uitsluitin­g en de Giants pakten met een flauwe remonte uit: 63-55. Meer zat er in deze flauwe topper niet in. Hans Vanwijn viel enkel op met een negatieve houding op en naast het parket, Jason Clark kwam weer niet los als point-guard en vergat te organisere­n en ook de overige spelers in het Antwerps shirtje misten venijn om het fysiek sterk Oostende nog te bedreigen. De kustploeg stoomde op routine en met driepunter­s van onder meer Mihailovic door.

“Fysiek waren we nergens”, zei coach Roel Moors. “Oostende deed ons op dat vlak pijn. We acteerden ook te statisch en lieten de bal niet vlot rondgaan. De nodige lessen trekken uit dit verlies is aan de orde.” Tyler Kalinoski blijft optimistis­ch: “Er zit veel talent in deze selectie. We moeten niet panikeren, wel geloven in onze mogelijkhe­den. Wij blijven een kandidaat om een prijs te pakken.”

De korte onderbreki­ng omwille van de WKkwalific­atiewedstr­ijd van de Belgian Lions (vrijdag om 20.30u in de Lotto Arena tegen Frankrijk) komt voor Telenet Giants Antwerp na een druk programma op het goede moment. In december staan onder meer twee cruciale duels op het programma. Enerzijds de beslissend­e wedstrijd in de FIBA Europe Cup en anderzijds de kwartfinal­e in de Beker van België tegen Oostende.

 ??  ?? Kingsley kan niet verhindere­n dat Myers de thuisploeg nieuwe punten bezorgt.
FOTO BELGA
Kingsley kan niet verhindere­n dat Myers de thuisploeg nieuwe punten bezorgt. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium