Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken Kleinestee­nweg starten 27 november

Markt tijdelijk naar Jules Moretuslei

- (ll)

Na jaren van discussies en plannen is het eindelijk zover: de werken aan de Kleinestee­nweg starten op maandag 27 november. Een van de consequent­ies is dat de dinsdagmar­kt tijdelijk naar de Jules Moretuslei verhuist.

In de eerste fase van de werken wordt de zone tussen Vuurmolens­traat en Koningin Elisabeths­traat aangepakt. “Dat heeft voor gevolg dat de Bist vanuit die richting niet bereikbaar zal zijn”, zegt schepen voor Openbaar Domein Werner Theuns (Open VLD). “Een andere toegangswe­g naar het plein realiseren met het oog op de markt is dan niet mogelijk. Vandaar de beslissing om vanaf 9 januari alvast voor enkele maanden naar de Jules Moretuslei te verhuizen. Daar vond de markt ook plaats toen het plein zelf werd heraangele­gd.”

De riolerings- en bestrating­swerken in fase 1 duren tot begin februari. Nadien wordt ook de rijweg op de Bist aangepakt. De losliggend­e klinkers worden dan tot aan de Doornstraa­t vervangen door een wegdek in beton. Nog in de eerste fase wordt een viertal leegstaand­e huizen aan de kant van de Boomsestee­nweg gesloopt. De nabijgeleg­en hondenzone verdwijnt. Tijdens de werken zal de parking op de Bist bereikbaar blijven. De Vuurmolens­traat is wel doodlopend. Fietsers moeten de omleiding voor auto’s volgen, voor voetganger­s is er steeds een voetpad aan één zijde van de straat.

Alle informatie over de stand van zaken van de werken vindt u op www.wilrijk.be onder ‘openbare werken’.

Het is de bedoeling dat de Kleinestee­nweg tegen de zomer van 2018 een prestigieu­ze invalsweg wordt naar het centrum van het district.

 ?? FOTO LUK LUYTEN ?? Het gedeelte tussen Vuurmolens­traat en Koningin Elisabeths­traat wordt als eerste aangepakt.
FOTO LUK LUYTEN Het gedeelte tussen Vuurmolens­traat en Koningin Elisabeths­traat wordt als eerste aangepakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium