Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goethals wint bij exploeg

-

Het Bergen van Daniel Goethals (excoach Kangoeroes Willebroek) boekte na een nagelbijte­r een nipte zege bij Kangoeroes Willebroek en nestelt zich met 6 op 9 op een met Okapi Aalstar gedeelde tweede plaats. Voor de thuisploeg was het de vierde opeenvolge­nde nederlaag. De ploeg van coach Damir Milacic verdwijnt met 3 op 8 dan ook stilaan maar zeker naar de bodem van het klassement. “Ik miste rotatiemog­elijkheden. Dat deed deed pijn en kostte ons wellicht de overwinnin­g”, zei Milac.

Na het eerste kwart had Kangoeroes nochtans een 23-14-bonus beet. De Henegou- wers reageerden via Garlon Green (4 op 4 driepunter­s) en Juvonte Reddic naar een 32-31-tussenstan­d halfweg. Delano Demps leidde in het derde schuifje Bergen naar 55-61.

Het slotkwart bracht een thriller. Kangoeroes had via onder meer Pa Badji (20 punten, 8 rebounds) en Kwan Cheatham kansen op winst (75-77, 79-80), maar Bergen stelde de zege met vrijworpen veilig.

Drie kwarts lang was het een evenwichti- ge partij (26-26 en 40-40), waarin de thuisploeg een paar maal een geringe kloof kon creëren. Pas in de 32e minuut namen Bogaerts en Gaudoux met bommen voor het eerst een echte bonus (79-69). In een hectisch slot zorgde uitblinker Gaudoux er vanop de vrijworpli­jn voor dat Leuven voor het eerst dit seizoen won.

Charleroi, zonder Grant (rug), reageerde na zijn Europese offday en won met afgetekend­e cijfers. De Ajuinen bakten er niets van, zaten offensief niet in de match en werden defensief koud gepakt. Geen coach Jean-Marc Jaumin (nierstenen) bij Aalstar, hij werd vervangen door assistent Jean Colinet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium