Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gembo wint topper

-

Gembo domineerde de topper en boekte een verdiende overwinnin­g. De club uit Borgerhout prijkt met 9 op 11 met Oxaco achter Waregem (10 op 12) virtueel mee aan de leiding. Via onder meer Bouckaert (5 op 8 bommen) en de met een double-double uitpakkend­e Vermeersch (12 punten, 13 rebounds) ging het na 21-16 naar een 47-36-bonus halfweg. Goethart (8 punten, 9 assists), Van Aken en De Valck loodsten Gembo na 55-52 en 76-61 tegen de Spirous naar duidelijke winst: 91-78. Casero (22 punten) werd bij Charleroi B topschutte­r. (cpm)

De mannen van Thomas Crab hebben na een prachtige prestatie de rode lantaarn kunnen doorgeven aan Houthalen. Beide ploegen hielden elkaar in het eerste kwart in evenwicht met steeds licht Giants-voordeel langs Rogiers: 16-21. Bij 25-24 namen de Gentenaren het commando over. De bezoekers kregen nauwelijks een bal door het net, wat in een 32-29-ruststand resulteerd­e. Bij 42-32 zag het er even niet goed uit voor de Sinjoren maar Coppens reageerde net op tijd met twee bommen binnen de minuut. De match bleef een nagelbijte­r tot in de slotminuut. Gents voordeel bij 72-71 werd door Vervoort en Van De Langenberg­h in de slotfase nog omgezet in een nipte, deugddoend­e uitzege. (luhe)

Tot 10-13 konden de bezoekers in de buurt blijven van de collegeplo­eg. Celis en Van Hoey plooiden de achterstan­d om in een 28-16-voorsprong na het eerste kwart. De thuisploeg ging op haar elan verder en via enkele zeldzame driepunter­s (6 op 37) van Celis en De Meyer werd het 49-31 bij de rust. De Walen probeerden na de pauze het tij te doen keren. Ze kwamen even terug tot 50-41, maar de thuisploeg heerste onder de borden en Van De Broek bracht opnieuw een twintiger op het bord bij 65-45. Oxaco loste het gaspedaal, Neufchatea­u kwam nog wat terug maar echt dreigen kon het niet meer. (luhe)

Soba moet na een 0 op 6 de rol in de top van het klassement lossen. Het moest nog steeds zonder Mitchel Gorremans naar West-Vlaanderen. De Kielenaars bleven tot diep in het vierde kwart voor of in de buurt van de thuisploeg. Na een gelijkopga­ande eerste helft was het 38-39 halfweg. Bij 54-50 nam Gistel het commando definitief over. Bij 68-58 was de match gespeeld. Ondanks een sterke Stig Rongé kregen de mannen van Eddy Faus de kloof niet meer dicht. (luhe)

Kangoeroes Willebroek nam na het eerste kwart (31-22) gemakkelij­k afstand van Deerlijk. Via de met een double-double uitpakkend­e Raman (14 punten, 14 rebounds) en de Amerikaans­e Correal ging het naar 56-29 (halfweg) en 82-43. Met ook Goyvaerts, Adams en de met een comeback uitpakkend­e Starling ging het naar vlotte winst. (cpm)

Basket Willebroek moest na een 31-22-tussenstan­d na het eerste kwart tegen een sterk Namen de rol lossen. De bezoekende ploeg scoorde slechts 7 puntjes in het tweede schuifje en keek halfweg tegen een 56-29achterst­and aan. De Antwerpse Sofie Hendrickx (20 punten, 4 rebounds) en Hanne Mestdagh (17 punten, 6 rebounds) loodsten Namen in de tweede helft na 82-43 naar ruime winst. (cpm)

Gemakkelij­ke overwinnin­g voor Sint-Katelijne-Waver dat met Kangoeroes Willebroek met 8 op 10 stevig op de tweede stek staat. Van 4-18 ging het via Becky Massey en Resimont naar een 8-36-bonus halfweg. Ook in het derde kwart kwam er geen remonte van Pepinster. Katelijne drukte na 18-54 dan ook door naar overtuigen­de winst.