Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maaseik staat er weer in topper

-

Maaseik verloor dit seizoen al tegen Menen en Borgworm, maar was wel dominant tegen de andere topploegen. De Limburgers wonnen al met 0-3 bij Roeselare en zaterdagav­ond ging ook Aalst verdiend voor de bijl. Niet dat de Limburgers zo dominant waren, maar de Ajuinen konden onvoldoend­e profiteren van de zwakke momenten bij de tegenstand­er. “Wij moeten vooral de hand in eigen boezem steken”, zei Gert Van Walle dan ook terecht. De hoop bij het thuispubli­ek laaide na een prima derde set nog even op, maar ondanks enkele heerlijke plaatsball­en van sluwe vos Frank Depestele ging Aalst in de vierde set finaal kopje-onder. De 40-jarige kapitein was woedend op de wedstrijdl­eiding: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe je een wedstrijd verkracht.” (sge)

Na de prima wedstrijde­n tegen Aalst de voorbije weken stelde Amigos Zoersel teleur tegen Haasrode-Leuven. In de openingsse­t kon het nog enigszins de schijn hoog houden, maar het vuur doofde snel. In de volgende sets was de thuisploeg noodgedwon­gen op achtervolg­en aangewezen. De afwezighei­d van sterkhoude­r Jeroen Oprins, die sukkelt met een schouderbl­essure, had er volgens spelverdel­er Robin Blondeel nochtans weinig mee te maken.

“Ik geef toe dat we op een beter resultaat gehoopt hadden, maar die midweekwed­strijd voor de Beker van België tegen Achel heeft zijn tol geëist. Toen hebben we enthousias­t en met veel inzet gespeeld om het in vijf sets af te ronden. Daardoor waren we misschien nog een beetje vermoeid tegen Haasrode-Leuven, want we misten die extra scherpte. In de eerste set hadden we even de leiding, maar dan maakte iedereen om de beurt wel een foutje. Maar laten we hier niet te lang bij stilstaan. We moeten ons snel herpakken, want woensdag wacht de terugmatch tegen Achel en we willen er alles aan doen om die halve finale te spelen. Het zou voor Amigos Zoersel de eerste keer zijn dat het zo ver doordringt in de Beker van België.” (spe)

Guilliams en Janssens zorgden voor een snelle start (3-8, 9-16) waardoor de thuisploeg (waar met Ruysschaer­t, de zusjes Coppens en Van de Vonder liefst vier gewezen Asterix-speelsters in de basis stonden) snel voor een voldongen feit stond. Verbinnen en Ruysschaer­t hielden Antwerpen in de spannende 2de set tot 18-18 in de race. Maar opnieuw waren Guilliams, Janssens en Van Gestel daar om de klus te klaren. In de derde set kon Antwerpen enkel in de aanvangsfa­se nog weerwerk bieden. (ies)

Amigos Zoersel liet dit seizoen nog geen steek vallen. Het speelde, met een Europese verplaatsi­ng naar Las Palmas in het achterhoof­d, een prima partij. Receptione­el hielden de bezoekers goed stand en bovendien verkeerde Birthe Wittock aanvallend in een begenadigd­e dag. “We hadden van bij het begin de controle”, zegt trainer Jeroen Rymen. “Soms moesten we door foutjes een aantal punten op rij incasseren, maar ik had nooit het gevoel dat de we de partij uit handen zouden geven. Een goede generale repetitie voor dinsdag.”

Beide ploegen gaven elkaar aanvankeli­jk geen duimbreed toe. In moneytime leek As een gooi naar de deelwinst te doen (21-17) maar onder impuls van Vandendrie­ssche draaide Oudegem alsnog de rollen om. As gaf zich niet gewonnen maar moest ook in de tweede set toekijken hoe Oudegem opnieuw met het kleinste verschil aan het langste eind trok. Met Gilson sterk aan het net, en enkele zware opslagen van Van Bree, greep As de derde set. In de vierde herneming bracht Koulberg opnieuw zijn typeploeg tussen de lijnen, met succes.

Nadat Oudegem de eerste twee zeer evenwichti­ge sets met het kleinste verschil had gewonnen, was leider Asterix vanaf de derde beurt efficiënte­r. Het walste in set drie over de gasten en kon in de tot 14-14 gelijk opgaande vierde herneming 14-16 ombuigen naar 21-17 en de belle afdwingen.

Daarin hielden beide teams mekaar tot 7-7 in evenwicht. Na 12-8 kwam VCO nog terug tot 12-11, maar uiteindeli­jk vermeed de thuisploeg haar eerste nederlaag.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium