Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons haalt zwaar uit bij Beerschot

- JAN BRYS

Landskampi­oen Dragons won met 27 bij Beerschot en gaat zo op een met Racing gedeelde tweede plaats de winterstop in. Braxgata speelde op eigen veld 22 gelijk tegen Orée, terwijl Herakles Racing op 33 kon houden.

Dragons kwam al vroeg op 0-1 bij Beerschot. De thuisploeg kon nog wel gelijkmake­n maar nog voor rust liep Dragons uit tot 1-3. Bij een 1-4-stand kwam Dragons door een uitsluitin­g met z’n tienen te staan. Maar dat belette hen niet verder uit te lopen tot 2-7.

“Ik vond dat we een klasse beter waren dan Beerschot”, zegt Jeffrey Thys, die twee van de zeven doelpunten voor zijn rekening nam. De overige treffers kwamen van de sticks van Alexander Hendrickx, Robert Rubens, Gregory Stockbroec­kx, Felix Denayer en Henri Raes.

“Eigenlijk komt de winterstop voor ons een beetje te vroeg. We zijn echt goed op dreef. Na de winterstop willen we deze lijn meteen doortrekke­n. We mogen echt niet meer zo wisselvalg­evolgd lig presteren als bij het begin van dit seizoen. Op 18 februari hervatten we en dan moeten we superscher­p staan. Daar beginnen we nu al aan te werken. We moeten dit seizoen op alle niveaus scoren, in de competitie en de EHL. Het wordt nu echt wel menens.”

Braxgata gaan op de zevende plaats de winterstop in, door Herakles en Beerschot.

Bij de vrouwen klimt landskampi­oen Braxgata naar de tweede plaats na een 5-0-zege tegen hekkenslui­ter Brugge. Ook Antwerp en Dragons deden een goede zaak door te gaan winnen bij respectiev­elijk Victory en Wellington.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium