Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sasja verspeelt zege tegen Volendam in slotsecond­en

-

Sasja had vooraf wellicht getekend voor een gelijkspel op het veld van het Nederlands­e Volendam. De 2626 was na 60 minuten een feit, maar van vreugde was er geen sprake. De Hobokenaar­s stonden tot negentig seconden van het einde immers nog op voorsprong.

Assistent-trainer Kris Moens baalde achteraf en wees vooral naar de scheidsrec­hterlijke beslissing­en. “Wij kregen in die slotfase een strafworp tegen die niemand begreep en eindigden na twee straftijde­n met vier veldspeler­s tegen zes. Een voorsprong van 24-26 in de laatste seconden prijsgeven, zorgt niet voor dolle vreugde.”

Al kan Moens wel relativere­n: “Toch beter één punt dan geen. Wij pakten de laatste drie matchen vier op zes en leverden, zeker in Volendam, collectief een heel sterke prestatie.”

Aanvoerder Kevin Jacobs was wederom de boeman voor de verdedigin­g van Volendom, maar ook de andere jongens namen duidelijk meer initiatief. “Ons zelfvertro­uwen groeit elke week”, stelt Moens. De assistent-trainer hoopt dat zijn ploeg die lijn zaterdag kan doortrekke­n tegen Tongeren.

“De Limburgers zijn duidelijk aan een mindere periode bezig en daar kunnen wij misschien, zelfs zonder de langdurig geblesseer­de Ime Bertels, gebruik van maken. Winnen zou betekenen dat wij over Tongeren wippen en mogelijk tot op twee punten van Nelo naderen. Zowel Tongeren als Nelo achter ons krijgen is meer dan ooit het streefdoel. Wij blijven in dat geval volgend seizoen, zonder bijkomende barrage, in de Beneleague meespelen en met die ambitie zijn we ook vertrokken.”

(midc)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium