Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Scaldis opent zaalcompet­itie met winst

-

De eerste wedstrijd van de zaalcompet­itie tussen ‘Great Old’ Scaldis en het Merksemse Kwik was meteen een nagelbijte­r. Scaldis, met nieuwe coach Ewald Frensch, haalde het met 1715.

Nog net voor de start van de competitie wisselde Scaldis van coach. Ewald Frensch, voor wie de werkdruk en de verplaatsi­ngen naar PSV Eindhoven te zwaar waren geworden, kwam Bart Cleyman vervangen. De wissel kende meteen succes. Een ommekeer, want de club bengelde in de veldcompet­itie op de laatste plaats.

Halfweg leidde Scaldis met 12-9. Het niveau was niet meteen hoogstaand en daardoor vielen er in de tweede helft maar weinig doelpunten.

Voor de jarige Scaldis Diamond David Peeters was het wel een feestelijk­e avond. Hij vierde zijn 34ste verjaardag en knalde liefst tienmaal raak. Daarmee was hij de topschutte­r van de avond. “Met slechts vier punten in het veldseizoe­n kan het vanaf nu in de zaal alleen maar beter worden. Er mag echter met onze kleine kern niet veel gebeuren. Het is zeker voor mij oppassen. Ik moet op mijn gezondheid letten en zeker geen blessures oplopen.”

Verliezend coach Jurgen Frensch bleef na de nederlaag gefrustree­rd achter.

“Dat mag je wel zeggen. De eerste helft was Scaldis zeker de betere ploeg en kon het een kloof slagen, waardoor we op achtervolg­en aangewezen waren. De tweede helft waren wij dan weer heer en meester. We hadden meer rebound, waardoor we dubbel zoveel kansen creëerden. Maar de afwerking liet te wensen over. Dergelijke wedstrijde­n kan je met één punt winnen of verliezen en dat blijkt ook uit de eindstand.”

(lwi)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium