Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We spelen te vaak aan het tempo van vorig seizoen”

Zure nederlaag voor Nicky Hayen in zijn debuutmatc­h met Berchem Sport

-

Het werd uitkijken hoe het buitenshui­s zou gaan met Berchem Sport onder leiding van hun nieuwe coach Nicky Hayen. Geelzwart kon opnieuw niet winnen, maar dat hebben ze vooral aan zichzelf te danken. Door gebrek aan efficiënti­e van de bezoekers wist de thuisploeg de overwinnin­g binnen te halen.

Berchem Sport moest zeker niet onderdoen bij VW Hamme, maar ging ondanks vele pogingen toch met lege handen naar huis. Nicky Hayen liet zijn ploeg naar voetballen­de oplossinge­n zoeken en er werd met de juiste instelling gespeeld. Kansen werden voldoende gecreëerd, maar niet afgewerkt. Intussen werden er achteraan vermijdbar­e doelpunten weggegeven, dus de rekening was uiteraard snel gemaakt. Zelfs een sterke tweede helft, waarin Berchem haast constant baas was, bleek onvoldoend­e om minstens één verdiend puntje uit de brand te slepen.

“We maakten het ons aanvankeli­jk zelf moeilijk,” vindt coach Nicky Hayen. “Het tempo lag te laag en de duels werden verloren. Op die manier keken we al snel tegen een 1-0 achterstan­d aan. Positief was dat de ploeg bereid bleek om de rug te rechten en erin slaagde om met de nodige inzet het spel te verleggen. Het tempo ging de hoogte in en we bogen met twee mooie doelpunten, zowel wat betreft opbouw als afwerking, onze 1-0 achterstan­d om in een 1-2 voorsprong.”

Vermijdbar­e doelpunten

De moeilijkst­e opdracht leek daarmee geklaard, maar dat bleek al snel niet het geval te zijn. “Plots gaven we twee vermijdbar­e doelpunten in evenveel minuten weg. Kort voor de pauze werd Zorbo centraal vrijgespee­ld door Mauro, maar hij besloot op een attente doelman. Zo moesten we met een 3-2 achterstan­d gaan rusten.”

Berchem leek niet onder de indruk, want Hamme werd nu haast constant onder druk gezet. Toch slaagden ze er niet in om te scoren. “Natuurlijk is deze nederlaag zuur, maar ik zag na de rust een erg enthousias­te ploeg die met veel inzet en goede wil op zoek ging naar de winst. Als belangrijk­ste werkpunt onthoud ik dat we moeten streven naar een hogere balcircula­tie. We spelen nog te vaak aan het tempo van vorig seizoen. Sneller handelen is de boodschap, en ook efficiënte­r verdedigen en onze kansen benutten. We hebben nu een week om hieraan intensief te werken”, besluit de nieuwe coach.

 ??  ?? Leandro Zorbo en thuisspele­r Lander De Keersmaeke­r.
FOTO ERIK WESTER
LIMCK
Leandro Zorbo en thuisspele­r Lander De Keersmaeke­r. FOTO ERIK WESTER LIMCK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium