Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Droomvoetb­al voor rust, geklungel erna”

Jason Adesanya treft twee keer raak voor Rupel Boom

- PETER NYS

Rupel Boom haalde het met 43 van Ronse en sprint over Harelbeke naar de tweede plaats. Jason Adesanya scoorde voor het eerst dit seizoen twee keer in één match en lag zo mee aan de basis van de overwinnin­g. “Maar we gaan toch ook eens moeten praten over wat er fout liep na rust, want dat mag niet gebeuren als je voor de titel wil meespelen”, beseft Adesanya.

Rupel Boom speelde een sublieme eerste helft. Het stond na één minuut weliswaar al 0-1 achter, maar dat kon de Steenbakke­rs niet deren. Met bij momenten wervelend combinatie­voetbal scoorde de thuisploeg nog voor rust vier keer en had doelman Baas evenveel puike reddingen op zijn conto. “We speelden droomvoetb­al voor rust en begonnen te klungelen erna”, vat Jason Adesanya bondig en correct samen de zondagnami­ddag van de Bomenaren samen. “Die vroege 0-1 bracht ons niet uit ons evenwicht. We gingen er meteen volle bak tegenaan en nog voor het eerste kwartier verstreken was, hadden we die achterstan­d al omgebogen in een voorsprong. We hebben de hele eerste helft aan een zeer hoog tempo gespeeld en er volgden nog twee knappe goals. In principe moet je met 4-1 aan de pauze rustig de match uitspelen, maar dat lukte dus niet. Ronse kwam scherper uit de kleedkamer en de 4-2 viel al snel. Daar putten zij moed uit en bij ons liep het plots voor geen meter meer. De vlotte combinatie­s bleven uit en onbewust kropen we te veel naar achter. En dan breng je jezelf in de problemen, zeker toen het tien minuten voor tijd 4-3 werd. En dan komen we in de extra tijd nog heel goed weg met die bal op de kruising. Maar over de volledige wedstrijd bekeken vind ik het wel een terechte zege. En we doen een uitstekend­e zaak in de stand, want Harelbeke verloor en Petegem speelde gelijk.”

Met vertrouwen naar topper

Adesanya scoorde voor het eerste dit seizoen twee goals in één match. “Ik stond al twee matchen droog, dus het werd nog eens tijd voor een goaltje. Nu waren het er ineens twee en dat brengt mijn totaal op negen. Dat is niet slecht na twaalf matchen. We beginnen met zes op zes sterk aan de tweede periode en kunnen dus met vertrouwen naar de topper van volgende week op Harelbeke toewerken. Maar we gaan toch ook eens moeten praten over wat er fout liep na rust, want dat mag niet gebeuren als je voor de titel wil meespelen”, beseft Adesanya.

?? FOTO GMAX ?? Jason Adesanya van Rupel Boom houdt Pieters achter zich.
FOTO GMAX Jason Adesanya van Rupel Boom houdt Pieters achter zich.