Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier zal ik niet goed van kunnen slapen”

Aansluitin­gstreffer van Van Den Brandt brengt nog leven in duel, tevergeefs

- WALTER PEERSMANS

SintLenaar­ts had een uur weinig in te brengen tegen Hoogstrate­n. Toen mikte Ben Van Den Brandt een vrijschop rechtstree­ks tegen de touwen en kwam er eindelijk wat spanning. De thuisploeg klom nog op gelijke hoogte maar zag slecht wegtrappen van Vermeylen afgestraft. “We zijn geen team dat een reeks van negen op negen kan neerzetten”, sakkert de goalie.

Sam Vermeylen, de doelman van Sint-Lenaarts, baalde enorm. In de eerste helft beperkte hij met twee alerte reddingen de achterstan­d om dan vier minuten voor tijd Hoogstrate­n de kans te bieden om nog de winnende treffer te scoren. “Ik zal er niet goed van slapen”, geeft hij schuddebol­lend mee. “We begonnen enorm zwak aan deze wedstrijd en gingen met een verdiende 0-2 achterstan­d rusten. We waren op geen enkel moment scherp genoeg om terug te slaan. Gelukkig zetten we dat na rust recht en zag ik ons na een uur rechtstaan.”

Sint-Lenaarts klom zes minuten voor affluiten zelfs op gelijke hoogte. “Bij een achterstan­d van twee doelpunten kan er nog van alles gebeuren en zo evolueerde het ook. Nadat Van Den Brandt de aansluitin­gstreffer had gelukt, trokken we op zoek naar de gelijkmake­r. Die kwam er ook en zo kon het weer alle kanten uit. Jammer dat ik een bal slecht ontzette en zo de aanleiding was van de bezoekende winnende goal.”

Wakker

“Ik lig daar echt wakker van”, sakkert Vermeylen. “Ik zag een verre voorzet komen en wilde die wegtrappen. Toen Geladi die bal naar mij terugspeel­de, was ik even de aandacht kwijt en trapte de bal slecht weg. Die kwam in de voeten van Da Silva, die geen genade kende. Ik vind het ontzettend jammer dat ik de oorzaak ben van het verlies. Gelijk spelen had ons weer een enorme boost gegeven. Nu wordt de kloof met de teams boven ons weer groter en het behoud weer moeilijker”, aldus Vermeylen, die in de eerste helft met twee spectacula­ire reddingen zijn team op 0-2 had gehouden.

Aanklampen

Sint-Lenaarts ziet ploegen afstand nemen en blijft in het bezit van de rode lantaarn. “We zijn geen team dat een reeks van negen op negen kan neerzetten”, vreest de keeper. “Het is nu al lang van moeten en we zullen zo lang mogelijk blijven aanklampen. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Het is erg jammer dat we dat punt alsnog hebben prijsgegev­en.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De goal van Ben Van den Brandt leverde niks op.
FOTO KOEN FASSEUR De goal van Ben Van den Brandt leverde niks op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium