Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vicieuze cirkel snel doorbreken”

Robbe Kil erkent verschil in efficiënti­e

- EDDY NOUWS

Tegen de vierde kopploeg op rij die Cappellen kreeg voorgescho­teld, werd het slechtste resultaat geboekt. “Een lastige tegenstand­er, maar de mogelijkhe­den waren er om een goede uitslag neer te zetten”, zegt Robbe Kil.

In een sterk aanvangskw­artier strandden Bavon Tshibuabua en Maxim Deckers op de bezoekende doelman. Even later werd Bilican door de buitenspel­val geloodst en de debuterend­e doelman Yorne Pirotte, die de geblesseer­de Sten Vandenboss­che verving, kon de achterstan­d niet voorkomen. “Voor de bezoekers het ideale scenario”, blikt Robbe Kil terug. “Zij konden achteruit leunen en speculeren op de counter. In feite de manier van spelen die wij zelf het liefst hanteren. Daarom was het zo belangrijk dat die eerste grote kans was binnengega­an. We waren nauwelijks hersteld van de opdoffer toen we al een tweede dreun incasseerd­en. Een vrije trap week af tot bij de opgerukte centrale verdediger, die simpelweg kon binnenduwe­n.”

De bezoekers zakten na hun dubbele voorsprong diep in en verplichtt­en de Cappelse verdedigin­g met snelle tegenstote­n tot voortduren­de waakzaamhe­id. “We hebben ze goed opgevangen en gaven niets weg”, stelt Kil vast. “Wel jammer dat we kort voor de rust niet konden tegenscore­n. Het had ons een nieuw elan kunnen bezorgen en bij de bezoekers zou het tot enige ongerusthe­id geleid hebben.”

In de tweede helft eiste Cappellen voortduren­d het balbezit op en dat resulteerd­e andermaal in enkele uitstekend­e kansen. Gijbels stond op de goede plaats bij een schot van Deckers en Tshibuabua mikte andermaal net naast. “Het was een race tegen de klok om te scoren en op gelijke hoogte te komen”, vervolgt de speler. “Daarbij namen we geleidelij­k aan meer risico’s en we wisten dat het definitiev­e verdict aan de andere kant kon vallen. We hadden evenwel geen keus. We hebben tot de laatste minuut geknokt om iets uit de brand te slepen, maar we werden niet beloond voor onze noeste arbeid. Het was een strijd om tegen de inzakkende tegenstand­er ruimtes te vinden en iets te creëren. Het steeds drassiger wordende terrein was geen bondgenoot. We hebben gedaan wat in onze macht lag, maar voor doel moeten we toch scherper worden. Dat is een kwestie van vertrouwen, maar dat groeit dan weer als er vlotter gescoord wordt. Hoog tijd om de vicieuze cirkel te doorbreken.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Cappellena­anvaller Bavon Tshibuabua werkt zich met veel gesleur voorbij Gueroui van Hades.
FOTO KOEN FASSEUR Cappellena­anvaller Bavon Tshibuabua werkt zich met veel gesleur voorbij Gueroui van Hades.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium