Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met goed gevoel terug de bus op”

Mike Seifferman heeft voet in beide doelpunten van 11 tegen Hasselt

- JEROEN FISSETTE

Beide ploegen probeerden wel te voetballen, maar veel moois kregen de supporters toch niet om zich aan op te warmen. Zowel City Pirates als Hasselt verlieten zo het veld met hetzelfde gevoel: tevreden met een punt, maar er zat meer in.

City Pirates-verdediger Mike Seifferman speelde een opvallende wedstrijd. Hij had immers een voet in beide doelpunten. “Ja, de ene was al wat leuker als de andere”, lacht hij in de catacomben van het Stedelijk Sportstadi­on in Hasselt. “Bij die strafschop had ik het gevoel dat ik de speler nog buiten de zestien raakte. Natuurlijk viel hij binnen de backlijn. Het was allemaal wat licht, maar dat maakt deel uit van het spelletje. Het was echter wel frustreren­d voor mij.”

Seifferman had het in de eerste helft enkele keren knap lastig met zijn rechtstree­kse tegenstand­er, Nayib Lagouireh. Al zag hij dat zelf wat anders. “Uiteraard wisten we op voorhand dat hij een goede actie in de benen heeft. Maar zo veel heeft hij toch niet kunnen laten zien? In de tweede helft was hij helemaal niet meer zo aanwezig.” Daarvoor had Seifferman zijn moment de gloire al gehad. Na een leuk nummertje in de Hasseltse rechthoek had hij enkel nog een verdedigen­d been nodig dat de bal wat van richting deed veranderen om de 1-1 voorbij een voor de rest sterk keepende doelman Vits te schieten. “De crossbal waarmee Yarrith (kapitein Kwik, red) mij bediende, was perfect. Daardoor kwam ik in een één-tegen-éénsituati­e terecht. Eerst wou ik de bal nog voor doel gooien, maar uiteindeli­jk besloot ik in de korte hoek te trappen.”

Een goede keuze, zo bleek. Seifferman had meteen zijn revanche beet. “Ja, het was fijn om dat strafschop­foutje recht te zetten.” Tijdens de rust schaafde trainer Van Heurck wat bij. Sabbati werd ook in de strijd gegooid. “We kregen wat extra richtlijne­n tijdens de rust, maar we wisten toen al dat het vooral knokken zou zijn. Hasselt koos meer en meer voor de lange bal. Wij stappen altijd het veld op met de bedoeling om te winnen. Maar die 1-1 is wel terecht. De verwachtin­gen lagen hoger, maar we stappen met een goed gevoel de bus naar huis op. Met dat punt zijn we uiteindeli­jk wel tevreden.” Een boost voor het drieluik dat nu wacht. “Er komen drie mooie wedstrijde­n aan. De laatste weken loopt het goed. We moeten op dit elan verder”, besluit Seifferman.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Nascimento van City Pirates (geel) met thuisspele­r Lacroix.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Nascimento van City Pirates (geel) met thuisspele­r Lacroix.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium