Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit zat eraan te komen”

Zwarte Leeuw spoelt met vier doelpunten alle frustratie­s in één avond weg

- STEVEN ROSIERS

Zwarte Leeuw heeft alle frustratie­s van zich afgespeeld. Het won met 40 tegen Bocholt, dat met 15 op 21 nochtans in vorm was en al zeven wedstrijde­n niet meer had verloren.

Het was pas de tweede zege van het seizoen voor de Leeuwen, die vier keer op rij gelijk hadden gespeeld. “Eindelijk is het zover”, glundert Benjamin Van Wanrooij. “Het spel van de laatste weken was goed en dit zat eraan te komen. Het is een dik verdiende zege. Het was belangrijk dat we onszelf beloonden, want dat zal de tegenstand­er niet doen.”

Er waren twee grote verschille­n met de voorbije weken: de Leeuwen waren erg efficiënt en het gebruikeli­jke foutje achterin bleef achterwege. Vooral het verschil in efficiënti­e was groot. Faes en Lauryssen lieten nog wel een opgelegde kans liggen, maar voor het overige was Zwarte Leeuw heel doeltreffe­nd. “Ik denk dat we vooral op de juiste momenten hebben gescoord”, aldus Van Wanrooij, die de assist gaf voor de 1-0 en op slag van rust zelf de 2-0 maakte. “In het laatste kwartier van de eerste helft was Bocholt vrij sterk en dan is het natuurlijk ideaal om in de laatste minuut de 2-0 te scoren. Vorige week was ik er ook al twee keer dichtbij, het is leuk om belangrijk te zijn. Ook de 3-0 viel op een goed moment. We wisten dat Bocholt opportunis­tischer ging spelen en mede daardoor kwamen we onder druk te staan. We scoorden de 3-0 op het juiste moment en toen was het gelopen. Het is ook lekker voor Jasper en Nick dat ze hebben kunnen scoren. Dat is goed voor hun vertrouwen.”

Ook defensief speelde Zwarte Leeuw een goede wedstrijd. Op vorige week in Duffel na staat de organisati­e er al heel het seizoen, maar tegen Thes, Spouwen-Mopertinge­n en Hades was er altijd dat ene foutje. Dat bleef zaterdag uit. “Onze verdedigin­g heeft het goed gedaan. Voetballen­d hebben we geen kansen weggegeven. Bocholt is enkel twee of drie keer gevaarlijk geweest op een stilstaand­e fase.”

Het enige minpunt was de bizarre gele kaart voor Van Wanrooij, die daardoor de derby tegen Hoogstrate­n mist.

 ?? FOTO TOM
PALMAERS ?? Lansu, hier tegen Spouwen, zette de Leeuwen op 10.
FOTO TOM PALMAERS Lansu, hier tegen Spouwen, zette de Leeuwen op 10.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium