Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Drie punten zijn welkom na afstraffin­g vorige week”

FC Nijlen houdt drie punten thuis na winst tegen Wellen

- GINO VAN LOOY FOTO KOEN FASSEUR

In de voorbescho­uwing stelde Gianni Mariën nog dat Wellen bij een confrontat­ie met Nijlen meestal met de punten gaat lopen. Deze keer was het uiteindeli­jk Nijlen dat de punten kon thuishoude­n na een wedstrijd die constant onderbroke­n werd. “Het was geen mooie wedstrijd”, stelt matchwinna­ar Jonas De Cnaep.

De Cnaep werd met zijn eerste goal van het seizoen meteen matchwinna­ar.

“Het was een heel stevige wedstrijd tussen twee ploegen die er voor gingen”, begint De Cnaep. “Wellen was duidelijk niet naar Nijlen afgezakt om een schoonheid­swedstrijd te winnen. In de voorbescho­uwing hadden ze al gezegd dat ze er stevig moesten invliegen omdat wij het moeten hebben van onze duelkracht. Ook tijdens de opwarming hoorde ik hun trainer roepen dat ze er stevig voor moesten gaan. Het is dan ook geen toeval dat de match zo vaak stil lag. Constant werden er fouten gemaakt, er kwam gewoon geen tempo in de match. Die rode kaart was uiteindeli­jk ook een optelsom van alle fouten die gemaakt werden. Dat was natuurlijk in ons voordeel, maar echt vlot liep het niet de tweede helft.”

Drie punten

Het duurde lang eer Nijlen het verlossend­e doelpunt kon scoren.

“We hadden veel balbezit, maar speelden te ongeduldig. De eerste helft had Wellen veel krachten verbruikt. Die vermoeidhe­id hadden we beter kunnen uitspelen. Uiteindeli­jk kon ik dan toch scoren met een plaatsbal. Ik dacht dat het beter was om doordacht te trappen dan keihard uit te halen. En dat bleek de goede beslissing. Dat ik met mijn eerste doelpunt meteen voor drie punten kan zorgen, is mooi. Het was geen mooie match, maar na de afstraffin­g van vorige week waren

de drie punten het enige dat telde.”

Onregelmat­ig spel

Nijlen had na drie op negen duidelijk nood aan een overwinnin­g.

“In deze reeks is het belangrijk dat je regelmatig wint, met gelijke spelen schiet je niet veel op. Tot hiertoe was ons seizoen al onregelmat­ig en spelen we nog iets te wisselvall­ig. Hetzelfde kan ik zeggen over mijn eigen seizoen: de ene week gaat het goed, de andere week weer wat minder. Maar nu ik helemaal hersteld ben van mijn liesblessu­re en mijn eerste doelpunt gescoord heb, hoop ik dat het in stijgende lijn gaat”, besluit De Cnaep.

 ??  ?? Jonas De Cnaep (rood) werd met eerste goal meteen matchwinna­ar (archiefbee­ld).
Jonas De Cnaep (rood) werd met eerste goal meteen matchwinna­ar (archiefbee­ld).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium