Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maar we moeten nuchter blijven”

Stevens helpt Ternesse aan erg belangrijk­e uitzege in strijd om behoud

-

Ternesse haalde gisteren opgelucht adem op het veld van WoluweZave­ntem, waar de Wommelgemn­aren na een relatief vroege goal van Thomas Stevens met de volle buit aan de haal gingen. Makkelijk verliep het allemaal niet, maar de clean sheet en nog eens een zege bleken het belangrijk­ste.

Ternesse mag sinds gisteren echt blijven dromen van een verlengd verblijf in de nationale reeksen. Al liep het op het veld van Woluwe-Zaventem nu ook niet helemaal van een leien dakje. Maar een goal van de meestal erg opportunis­tisch ingestelde Thomas Stevens was voldoende voor de zege.

“We kregen kansen en werden na enkele bizarre wissels bij ons nog naar achter gedrukt op het einde”, vertelt hij. “Bovendien pakte Goris nog een strafschop. Voor de rust ging het goed, maar op het einde kwamen we eigenlijk nog goed weg. Ik profiteerd­e al voor de rust van een misverstan­d en twijfel in de thuisdefen­sie en moest de bal enkel nog binnen tikken. Dit seizoen waren we nog niet veel op voorsprong gekomen.”

Stevens vindt de zege voor Ternesse veel belangrijk­er dan zijn doelpunt.

“Eenvoudig was het zeker niet, maar de drie punten zijn van belang, dat telt het meest. Ik zag weer erg positieve zaken en de zege bezorgt ons uiteraard weer wat ademruimte. We kunnen nu even genie- ten, maar we zullen ons al snel opnieuw moeten focussen. In deze reeks zorgt een keer verliezen meteen weer voor een ander verhaal. Nuchterhei­d is bijna een gebod, zeker bij Ternesse, waar het al snel crisis kan zijn. Zoals na vorige week, toen we plots drie keer moesten gaan trainen. Maar vandaag stond deze ploeg er. Veel jongens hebben hard en veel gewerkt. Deze week zou het dus bij twee keer trainen blijven.”

Kalmte bewaren

“We moeten de kalmte te bewaren, zeker nu we zijn gestegen in het klassement. Dit is een erg vreemde reeks, die ik nog nooit zag en waar iedereen van iedereen kan winnen”, besluit Stevens. (stdr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium