Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn op een goede organisati­e gestoten”

Lyratraine­r Tom Schipper kan leven met gelijkspel tegen stug Berg en Dal

- KURT GULDENTOPS

Leider Lyra raakte niet verder dan een gelijkspel in de topper tegen Berg en Dal. Beide ploegen lieten een hoop kansen noteren, maar doelpunten bleven achterwege. “We zijn op een ploeg gestoten die een heel degelijke organisati­e op poten wist te zetten”, aldus Lyratraine­r Tom Schipper, die de Lierenaars wel al hun negende opeenvolge­nde competitie­wedstrijd zonder nederlaag zag afwerken.

Met Lyra en Berg en Dal stonden zowaar de vlotst scorende ploeg en de minst gepasseerd­e ploeg uit eerste provincial­e tegenover elkaar. De topper die ze op Doelvelden serveerden, was een onderonsje met best wat kansen, maar zonder goals.

“We zijn op een ploeg gestoten die een heel degelijke organisati­e op poten wist te zetten”, analyseerd­e thuiscoach Tom Schipper. “En dan moet je hopen dat de paar kansjes die je krijgt, worden omgezet in doelpunten. Dat is jammer genoeg niet gebeurd.”

Schipper kan zich evenwel vinden in zijn eerste 0-0 van dit seizoen. “Ook Berg en Dal had immers zijn momenten voor doel en verdiende het om hier niet te verliezen.”

Eerste wedstrijd zonder doelpunt

Voor Lyra was het pas de eerste wedstrijd dit seizoen dat de ploeg niet tot scoren kwam. “Dat we niet scoorden, is zeker ook de verdienste van de tegenstand­er”, gaat Schipper verder. “Maar daarnaast moeten we ook deels in eigen boezem durven kijken. De groep wil dermate graag dat we bij momenten veel te overhaast te werk zijn gegaan. Dat is een leerproces.”

Schipper kan hoe dan ook leven met de knappe 30 op 39 die zijn Lyra intussen heeft neergezet. “We hopen nu stiekem nog om de heenronde met een 4 op 6 af te kunnen sluiten. Dan hebben we halfweg heel mooi werk afgeleverd”, besluit Schipper.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Lyraspeler Tristan Dermaut, hier op de hielen gezeten door Rob Cuypers, kreeg nog de beste kans van de wedstrijd, maar hij besloot naast.
FOTO TOM GOYVAERTS Lyraspeler Tristan Dermaut, hier op de hielen gezeten door Rob Cuypers, kreeg nog de beste kans van de wedstrijd, maar hij besloot naast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium