Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer voor Dirk, maar hij zal moeten trakteren”

Danny Huysmans verslaat met Rochus Deurne het Wijnegem van broer Dirk

- QUINTEN VAN DEN BROECK

Rochus Deurne nam zaterdagav­ond de maat van de bezoekers uit Wijnegem. Rochustrai­ner Danny Huysmans greep zo de scalp van zijn broer Dirk, die aan het roer staat bij Wijnegem. “Ik vind het jammer voor Dirk, maar hij zal me toch moeten trakteren”, was de Deurnese coach achteraf in zijn nopjes.

De thuisploeg nam een verschroei­ende start in wat zou uit- groeien tot een spectacula­ire derby. Al na een halfuur stond het 3-0 na goals van Glenn Pals en tweemaal Lorenz Voet.

“Ik ben een tevreden coach”, aldus Danny Huysmans. “Voet is iemand die altijd zijn doelpunten zal maken. Vorige week zat hij eigenlijk niet in de match, maar toch scoorde hij vier keer. Uiteraard laat ik hem dan in de basis staan. Ook Pals was opnieuw uitstekend en is bezig aan een sterk seizoen. Het werk op training is dit jaar een pak zwaarder. De resultaten daarvan zie je op het veld. We proberen altijd goed voetbal te brengen en nemen veel risico's. Aangezien we bijna elke wedstrijd vijf goals maken, worden we daar voorlopig dus voor beloond. Als we onze kansen beter hadden uitgespeel­d, had de score tegen Wijnegem nog veel hoger kunnen oplopen.”

Wijnegem had er vlak voor rust nog 3-1 van gemaakt en leek zich in de tweede helft terug in de wedstrijd te knokken toen Schaessens de aansluitin­gstreffer maakte vanop vrije trap. Een snelle tegenprik van Diensi en vooral een dubieuze rode kaart voor diezelfde Matthias Schaessens strooiden roet in het eten. De Wijnegemse middenveld­er was te laat met zijn tackle en de snelle Diensi ging onderuit. De scheidsrec­hter trok prompt rood.

“Belachelij­ke rode kaart”

“Ik vond het absoluut geen rode kaart”, oordeelde Danny Huysmans. “De scheidsrec­hter floot geen slechte wedstrijd, maar hij deelde veel te snel kaarten uit. Dat was totaal niet nodig. Laat de ploegen gewoon voetballen, denk ik dan. Zeker in zo'n speciale match.”

Ook broer Dirk was niet te spreken over de rode kaart. “Ik vond het een belachelij­ke rode kaart”, aldus Dirk Huysmans. “De scheidsrec­hter zei dat het een tackle langs achter was, maar Schaessens kwam duidelijk van opzij. Al is het niet de rode kaart die ons de das heeft omgedaan. We begonnen gewoon veel te slap aan de wedstrijd en kwamen veel te snel op achterstan­d. Ik had mijn spelers vooraf gewaarschu­wd dat ze de spitsen van Rochus geen meter ruimte mochten geven in het strafschop­gebied. Als je dan binnen het halfuur drie goals slikt waarbij ze allemaal te ver van hun man staan, is dat als trainer enorm frustreren­d.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Lorenz Voet viert nadat hij een van zijn twee doelpunten tegen Wijnegem heeft gescoord.
FOTO TOM GOYVAERTS Lorenz Voet viert nadat hij een van zijn twee doelpunten tegen Wijnegem heeft gescoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium