Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spektakel in Warandepar­k

Oostmalle en Achterbroe­k houden elkaar in evenwicht na doelpunten­festijn

- TOM VAN CAELENBERG­E

Veel inzet en duelkracht, vlotte balcircula­tie, acht goals en spanning tot aan het laatste fluitsigna­al: de topper in het zompige Warandepar­k tussen Oostmalle en Achterbroe­k loste de verwachtin­gen helemaal in. “Alleen helpt het gelijkspel ons niet echt veel verder”, zweefden beide protagonis­ten achteraf ergens tussen tevredenhe­id en teleurstel­ling.

“Het wordt geen doelpunten­kermis”, orakelde Achterbroe­kcoach Kenneth De Swaef in deze krant in aanloop naar de topper. Hij zat er ferm naast. Met zijn dolle pronostiek zat hij er wel boenk op: 4-4, en dat na een uiterst vermakelij­k kijkstuk.

“Het werd inderdaad een speciale topper. Alleen spijtig dat we met dit gelijkspel niet veel verder komen”, reageerde Cédric Van der Waal meteen na afloop. De thuisspele­r bracht Oostmalle kort na de rust op 3-3. “We waren de beste ploeg, vind ik, zeker in de tweede helft. We creëerden ook de meeste kansen. Op zich mogen we blij zijn dat we nog terug konden knokken tot 4-4. Toch blijf ik met het gevoel zitten dat er meer inzat. Philippe Biernaux kwam op het eind nog heel dichtbij de 5-4. Die score was helemaal te gek geweest. Nu goed, we komen niet dichterbij, maar Achterbroe­k loopt ook niet verder uit. Als we erin slagen om volgende week te winnen op Gooreind, doen we een goede zaak. De vorm is er. De jongste vijf weken brachten we heel goed voetbal op de mat”, onderstree­pt Van der Waal.

Bij Achterbroe­k konden ze zich verzoenen met het gelijkspel.

“Wat een vreemde wedstrijd was dit”, aldus Kjell Deckers. “Als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat Achterbroe­k nog goed wegkomt. Sommige jongens houden een wrang gevoel over aan de topper, omdat we 3-4 hebben voorgestaa­n, maar ik ben vooral blij met een punt. Een gelijkspel op verplaatsi­ng bij Oostmalle, daar had ik altijd voor getekend. Op basis van onze eerste helft verdienen we dit ook. Volgende speeldag zijn we vrij, de week erna komt Gooreind op bezoek. Ook dan is niet verliezen de opdracht.”

“Als je twee op zes pakt tegen je rechtstree­kse tegenstrev­ers, is dat sowieso een goede zaak, want dat betekent dat niemand van onze concurrent­en een stap dichterbij is gekomen en dat we een heel lastige maand november zonder grote kleerscheu­ren zijn doorgekome­n”, vindt Deckers.

 ?? FOTO
SMB ?? Jeroen Van Landeghem (links) van Achterbroe­k houdt Simon Stockman af. Van Landeghem scoorde twee keer, meteen goed voor zijn 21ste en 22ste doelpunt van dit seizoen.
FOTO SMB Jeroen Van Landeghem (links) van Achterbroe­k houdt Simon Stockman af. Van Landeghem scoorde twee keer, meteen goed voor zijn 21ste en 22ste doelpunt van dit seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium