Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goeie repetitie voor Roeselare”

Michael Somers wint korte cross

- (basp)

Michael Somers won zondag voor het tweede jaar op rij de korte cross in Duffel. De 22jarige belofte vloerde vlot de twee jongere juniores, Tim Van de Velde (17) en Kapellenaa­r Jochem Vermeulen (19). Hij lijkt helemaal klaar om zich zondag in Roeselare te plaatsen voor het EK cross.

Op een paar kilometer van zijn woonplaats in Lint snelde Somers naar een vlotte zege. In de eerste ronde duldde hij nog het gezelschap van Van de Velde en Vermeulen, maar met één versnellin­g kon hij de twee juniores afschudden. Na 2,7 km bolde hij als eerste binnen in 7'45. Van de Velde (7'54) moest vrede nemen met de tweede plaats en Jochem Vermeulen (8'00) werd derde.

“Halfweg de laatste ronde in het stuk met wind op kop heb ik even doorgetrok­ken”, aldus Somers. “Er viel een gaatje en vanaf toen was het ieder voor zich. Voordien voelde ik ook al in de bochten dat de anderen aan de rekker hingen. Ik heb er bewust een harde race van gemaakt. Ik wilde er hard tegenaan gaan, anders kun je ook beter geen wedstrijd lopen.”

Door diep te gaan, wil hij nog de laatste procentjes winnen om zondag in de Crosscup van Roeselare top te zijn. Inzet daar zijn de tickets voor het EK veldlopen. “Dit was een goeie generale repetitie voor de Crosscup van Roeselare”, vond Somers. “Vorig jaar deed ik het op dezelfde manier: eerst de korte cross in Duffel en één week later Roeselare. Dat werkte toen prima. Hopelijk nu ook. Me plaatsen voor het EK bij de beloften is het doel.”

Hoewel hij vlot won, was de tegenstand toch sterk. Van de Velde en Vermeulen zijn toptalente­n bij de juniores. “De jonge mannen hebben het me knap lastig gemaakt”, erkent Somers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium