Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Belangrijk dat ik heb doorgebete­n”

Renée Eykens stuit op sterke Nina Lauwaert

-

Renée Eykens is zondag tweede geworden in de veldloop van Duffel. De atlete uit Kapellen stuitte op een sterke Nina Lauwaert.

Vorig jaar stond Renée Eykens nog op het hoogste podiumtrap­je in Duffel, nu moest ze één trede lager plaatsneme­n. Al vrij vroeg moest ze lossen bij de latere winnares Lauwaert. Vrijwel heel de race liep de 21-jarige atlete eenzaam in tweede positie. Ze finishte in 13'06 op achttien seconden achterstan­d.

“Ik kreeg de wind hard op kop omdat ik vrij snel alleen viel, maar dat was voor meerdere loopsters het geval”, vertelt Eykens. “In het begin probeerde ik mee te gaan, maar ik voelde dat ik mijn benen voorbijlie­p. Toen moest ik temporiser­en en mijn eigen tempo zoeken. Maar ik deed mijn best om de achterstan­d zo klein mogelijk te houden. Na iedere bocht lanceerde ik me opnieuw. Ik vond dit een goeie training. Het is belangrijk dat ik heb doorgebete­n om die tweede plaats vast te houden.”

Haar Nederlands­e toptrainer, Theo Joosten, was tevreden over de vechtlust van zijn pupille. “We mogen niet vergeten dat Renée hier als 800m-loopster tegen specialist­es op de langere afstand uitkomt”, benadrukte Joosten. “Het is belangrijk dat ze dit soort wedstrijde­n loopt. Crossen hebben veel aspecten die in de zomer van pas zullen komen op de 800m en ook de 1500m. Hier kan Renée mentale kracht opdoen. Ze had afwachtend in het peloton kunnen zitten en haar eindsprint gebruiken, maar ze heeft geknokt en dat zie ik graag.”

Joosten is ook de trainer van Pieter-Jan Hannes. Die wilde ook wat veldlopen inlassen, maar door een kuitblessu­re kwam hij nog niet in actie. “De kuitspier van Pieter-Jan speelt af en toen nog een beetje op, maar hij is terug aan het trainen”, weet Joosten. “Of hij zondag Roeselare haalt, wordt nog afwachten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium