Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk start tweede periode met 0 op 6

Nul op zes voor Beerschot Wilrijk na tweede nederlaag op rij

- HUGO FRET

Nieuw verlies voor Beerschot Wilrijk na de 40pandoeri­ng bij Cercle Brugge van vorig weekend. Ditmaal bleken de bezoekers uit Leuven te uitgekookt. De winnaar van de eerste periodetit­el start zo aan de tweede periode met een teleurstel­lende nul op zes .

Iedere ploeg uit 1B weet ondertusse­n dat KFCO Beerschot Wilrijk het vooral moet hebben van zijn voetballen­d vermogen. OH Leuven had duidelijk zijn huiswerk gemaakt voor de aftrap op het Kiel. De bezoekers beletten Beerschot Wilrijk het voetballen door hoog en snel te storen, constant druk te zetten op de speler in balbezit en zo nodig met een overtredin­g elke kans op een tegenaanva­l in de kiem te smoren. Scheidsrec­hter Luc Wouters trok voor die vele overtredin­gen – vooral op spelmaker Hernán Losada – amper kaarten, waardoor het plan van de Leuvenaars in zijn opzet slaagde. “We speelden tegen een sterke tegenstand­er,” gaf coach Marc Brys nadien toe. “Toch begonnen we vrij goed aan de match en kregen we ook de nodige kansen. Hoffer, Placca en Swinkels kwamen in het openingskw­artier dicht bij een doelpunt. Daarna beleefden we zelf ook moeilijke momenten.”

Tijdens die eerste helft forceerde OH Leuven acht hoekschopp­en tegenover nul voor de thuisploeg. Toch trokken beide ploegen met een 0-0-tussenstan­d de rust in. Kort na de pauze scoorde Leuven wel, na een zoveelste hoekschop. “Een doelpunt dat ongelukkig tot stand kwam,” vond Marc Brys. “We kopten zelf de bal door tot aan de tweede paal, waar Aguemon drie pogingen nodig had om de bal over de doellijn te frommelen.”

Ook het tweede Leuvense doelpunt was niet helemaal zuiver. Na een strafschop­fout stopte doelman Romo in eerste instantie de poging van – alweer – Aguemon, maar de rebound viel opnieuw voor zijn voeten. “Pech”, noemde Brys het.

De Beerschotc­oach reageerde met een dubbele wissel en bracht Jimmy De Jonghe en de Braziliaan Octavio in voor respectiev­elijk François en Dom. Even deed een opportunis­tische Hoffer met de aansluitin­gstreffer de hoop bij de thuisploeg heropleven, maar de gelijkmake­r kwam er niet, ondanks een dubbele kans voor Fessou Placca die eerst op de doelman besloot en de rebound door Schuermans van de lijn zag gehaald. Even later hinderden Van den Bergh en Hoffer mekaar aan de tweede paal. Ondertusse­n werd een derde doelpunt van OH Leuven afgekeurd wegens buitenspel en pegelde Aguemon een bal pal op de kruising.

“We toonden vandaag een gebrek aan snelheid en scherpte”, concludeer­de de coach. “Dat werd tegen een ploeg als OH Leuven die over snelheid, scherpte en scorend vermogen beschikte, afgestraft.”

Moeilijk voetballen

Joren Dom, die voor de gelegenhei­d als verdedigen­de middenveld­er speelde, is onverbidde­lijk. Al zeker omdat Beerschot OH Leuven al tweemaal tegenover zich kreeg. “We kenden wel degelijk de troeven van die ploeg. OHL beschikt met Aguemon en Storm over twee sterke flanken en ze zijn gevaarlijk via stilstaand­e fasen. Toch scoorde Aguemon tweemaal, uit een hoekschop en een strafschop. Dat had nooit mogen gebeuren. En vooral: we hadden zelf eerst op voorsprong moeten komen. De kansen daarvoor kregen we. Nu gaf OHL weinig ruimte weg en was het moeilijk voetballen.”

De ex-Antwerpspe­ler probeert wel positief te blijven: “Het is nog veel te vroeg om de tweede periodetit­el nu al op te geven, maar anderzijds mogen we nu best niet al te veel punten meer laten liggen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Aguemon verdubbelt de voorsprong met een strafschop in twee tijden.
FOTO TOM GOYVAERTS Aguemon verdubbelt de voorsprong met een strafschop in twee tijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium