Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Baby’ Limbombe van Bkern naar matchwinna­ar

Stallone Limbombe kroont zich na twee weken in Bkern tot matchwinna­ar

- GERT GYSEN STIJN DRUANT

Stallone Limbombe beleefde zaterdag een sprookje bij Antwerp. Bij zijn eerste invalbeurt na twee weken brommen in de Bkern zorgde hij in minuut 88 meteen voor de winninggoa­l tegen Eupen. “De coach zei achteraf dat hij me maar eens wat vaker naar de Bkern moet sturen”, lachte Limbombe.

Vraag eender wie bij Antwerp om Stallone Limbombe te typeren en ze zullen allemaal vertellen dat er een kleine vijs los zit bij de broer van Club Bruggespel­er Anthony. Een beetje prettig gestoord. Dat bewijst ook de manier waarop hij zaterdag zijn winninggoa­l vierde. Hij liep naar de kant en sprong als een baby - met duimzuigen aan toe - in de armen van bankzitter Nader Ghandri. “Waarom ik een baby nadeed? Omdat ik me soms kinderacht­ig, een beetje als een baby, kan gedragen”, beseft Limbombe, die op die manier zelf de draak stak met zijn verwijzing naar de B-kern. “Een beetje humor mag er zeker bij, hé. Ik sprong in de armen van Nader Ghandri omdat die me altijd is blijven steunen. Net als Reda Jaadi. Met hen had ik veel contact na de trainingen of de wedstrijde­n.”

Limbombe werd door Laszlo Bölöni voor twee weken naar de B-kern gestuurd omdat hij furieus had gereageerd toen hij naast de selectie was gevallen voor de wedstrijd tegen Club Brugge. “Stallone heeft nu zijn job gedaan”, stelde trainer Laszlo Bölöni vast. “Kijk, hij is altijd klaar geweest. Maar hij is gewoon een tijdje uit het oog verloren dat het individuel­e belang niet mag primeren op het ploegbelan­g. Ik kan begrijpen dat een speler kwaad en nerveus is als hij niet speelt. Want in onze job als trainer veroordele­n wij op een bepaalde manier eigenlijk elke week de jongens die niet spelen. Maar Stallone heeft niet de goede manier en het goede moment gekozen om zijn frustratie­s te uiten. Daar heeft hij een prijs voor betaald. Maar goed, ik heb hem nu gefelicite­erd. We hadden een goed gesprek en hij heeft goed gewerkt.”

De plooien zijn gladgestre­ken. Limbombe die vorig seizoen al eens een draai om de oren kreeg van toenmalig trainer John Bico omdat hij niet wilde luisteren - en Bölöni kunnen weer samen door één deur. “De coach zei na de match dat hij mij maar eens meer naar de B-kern moet sturen”, zegt Limbombe. “Kijk: net na de match in Brugge was ik niet profession­eel. De coach wilde me laten zien dat niemand boven de groep staat. Het was mijn eigen fout, maar het was een momentopna­me. De voorbije weken was ik wel profession­eel. Ik heb hard gewerkt bij de beloften. Mijn houding en mijn reactie waren goed. En nu heb ik met de voeten gesproken, zoals het hoort dus.” Limbombe had in de B-kern veel steun aan Steve Colpaert en Bjorn Vleminckx, die daar nog steeds rondlopen. “Het zijn goede

kerels (lacht). Ze zeiden: ‘Als het maar twee weken zijn, doe dan gewoon je best. Daarna zal je wel mogen terugkeren in de A-kern en speel je er alles kapot’. Het is wel kicken als je dan de winninggoa­l kan maken bij je eerste invalbeurt.”

Superman

Stallone Limbombe heeft het logo van Superman op z’n borst getatoeëer­d. Is hij nu vertrokken om te vliegen, zoals zijn held? “Ik voel me elke dag Superman. Nee, ik had ook wat geluk, hé. Ik moet ook Jaadi danken, want hij had mijn mannetje een match lang moe gemaakt, zodat Eupen in de fout ging in het slot. Met mijn frisheid heb ik gewoon het verschil kunnen maken. Daarom heb ik Reda nadien ook eens goed geknuffeld.”

 ?? FOTO BELGA ?? Stallone Limbombe (matchwinna­ar) ‘‘Waarom ik een baby nadeed? Omdat ik me soms kinderacht­ig kan gedragen. Ach, een beetje humor mag wel.” Invaller Stallone Limbombe bezorgde Antwerp zijn eerste zege sinds 15 oktober.
FOTO BELGA Stallone Limbombe (matchwinna­ar) ‘‘Waarom ik een baby nadeed? Omdat ik me soms kinderacht­ig kan gedragen. Ach, een beetje humor mag wel.” Invaller Stallone Limbombe bezorgde Antwerp zijn eerste zege sinds 15 oktober.
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO RR ?? Stallone Limbombe vierde zijn late treffer op een ietwat aparte manier. Hij sprong in de armen van bankzitter Nader Ghandri en werd gewiegd als een baby.
FOTO RR Stallone Limbombe vierde zijn late treffer op een ietwat aparte manier. Hij sprong in de armen van bankzitter Nader Ghandri en werd gewiegd als een baby.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium