Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We weten allang hoe goed hij is”

Fransen schrikken niet van Goffin

-

Ondertusse­n in Marcq-en-Baroeul, net over de grens in het Centre Ligue des Flandres de tennis, waar de Fransen zich voorbereid­en op de nakende finale van de Davis Cup, eind deze week in Rijsel. Wie dacht dat teamcaptai­n Yannick Noah en zijn manschappe­n met zijn allen aan het televisies­cherm gekluister­d zaten om de kunstjes van Goffin te bewonderen, denkt maar beter iets anders. Ook al fungeert diezelfde Goffin vanaf vrijdag als de nummer één in het Belgische kamp. Hier en daar heeft er eentje wat flarden gezien, meer niet.

Veel respect voor de prestaties van Goffin, dat wel. “Ik heb hem meteen na zijn winst tegen Federer een sms’je met felicitati­es gestuurd”, zegt Lucas Pouille, de Franse nummer twee, met wie onze landgenoot straks trouwens op vakantie trekt. “Het is niet omdat we in Rijsel tegenover mekaar staan als tegenstand­ers, dat ik zou wensen dat hij nu verliest. Integendee­l. David is een heel goeie vriend. Alleen tijdens de finale van de Davis Cup even niet.”

Over één ding zijn Noah en zijn spelers het roerend eens: de Masters veranderen voor hen geen sikkepit. “We weten allang hoe goed David is”, stelt Jo-Wilfried Tsonga. “Zijn prestaties in Londen hebben me helemaal niet verrast. Het moest er eens van komen dat hij zo’n Federer klopt.”

“Het is niet dat we plots alles overhoop gooien”, grijnst Noah. “Alleen wat gerichter trainen. Hoe? Dat verklap ik niet. Maar het wordt een boeiende finale, dat wel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium