Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Glen De Boeck scoort meteen punten

-

De laatste match die Glen De Boeck coachte met Moeskroen, verloor hij van... STVV. Een jaar lang bleef hij werkloos, zaterdag stond hij als opvolger van Yannis Anastasiou bij het sukkelende Kortrijk voor het eerst weer langs de lijn. En opnieuw tegen SintTruide­n, rotsvast in de top zes. KVK won voor het eerst sinds 12 augustus en hees zich meteen voorbij KV Mechelen.

Na de match stond De Boeck nochtans niet te dansen. “Koppijn, man!” Dat had alles te maken met de onterechte strafschop die zijn team meteen na de 2-0 tegen kreeg, gevolgd door een rode kaart voor Rougeaux. “Had Thomas die strafschop niet gepakt, dan hadden we het nog moeilijk gekregen.”

De Boeck wipt met Kortrijk over KV Mechelen en diepte de voorsprong op Eupen uit. Met hetzelfde 4-4-2-systeem als zijn voorganger, maar met vier nieuwe namen en defensief op drie plaatsen hertekend. Maar eindelijk efficiënt en eindelijk wat geluk ook. “Vier keer op doel geschoten en drie keer goal”, had De Roeck achteraf geteld. Maar niet alleen het resultaat telde voor hem. “Indien STVV een derde keer had gescoord, praten we hier heel anders. Al denk ik niet dat we zonder die penalty en rode kaart nog in problemen waren gekomen. Het geeft aan dat er nog werkpunten zijn, maar ik wil nu eerst nog wat genieten. Ik ben vooral tevreden dat mijn spelers mijn visie op voetbal op tien dagen hebben opgepikt en over wat ze hebben getoond.”

Een compact voetballen­d en verbeten duellerend KVK had tegen de slappe Limburgers wel overwicht, maar creëerde nauwelijks of geen kansen. Maar toen toonde Perbet, opvallend gretig, zich weer de genadeloze killer. Eindelijk zijn eerste competitie­goal voor KVK. “Jéremy wordt een belangrijk­e speler voor Kortrijk”, wist De Boeck al vooraf. “Want hij maakt overal goals.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium