Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kompany speelt eerste match in maanden

-

Vincent Kompany speelde zaterdag in Leicester zijn eerste wedstrijd sinds 31 augustus. Guardiola maakte van de interlandb­reak gebruik om de Belg klaar te stomen als vervanger van de geschorste Otamendi.

Maar Kompany kan maar beter fit blijven, want tijdens de wedstrijd viel met Stones de andere vaste verdediger van City uit. Pep Guardiola was na afloop kwaad op de Engelse bond, die Stones de twee voorbije oefeninter­lands liet spelen.

Stones liep naar alle waarschijn­lijkheid een flinke scheur in de hamstrings op, waardoor hij mogelijk tot Nieuwjaar aan de kant staat. Aangezien december de drukste periode is in de Premier League, kruist Guardiola de vingers dat Kompany de volgende weken fit blijft. Al dient gezegd dat ook de opgeviste Mangala het knap deed als invaller.

Noodrem

Het scheelde niet veel of Kompany had de volgende wedstrijd sowieso gemist. Hij trok na twee minuten aan de noodrem toen Jamie Vardy op snelheid kon doorgaan op doelman Ederson. Omdat John Stones nog in de buurt was, trok de ref slechts geel. Maar rood was zeker op zijn plaats geweest aangezien het nagenoeg uitgeslote­n was dat Stones Vardy nog had kunnen inhalen. Kompany’s status – en het feit dat de fout erg vroeg in de wedstrijd gebeurde – heeft hem behoed voor een comeback in mineur.(bla)

 ?? FOTO AFP ?? Vincent Kompany schudt Jamie Vardy van zich af.
FOTO AFP Vincent Kompany schudt Jamie Vardy van zich af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium