Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel de wedstrijd controle gehad”

Amar Zouggaghi met FT Antwerpen zonder veel problemen voorbij Houthalen

- (mabe)

FT Antwerpen pakte op overtuigen­de wijze de drie punten mee uit Houthalen, dat zich gelukkig mocht prijzen dat doelman Benetti in een superdag verkeerde en het zodoende maar 27 werd.

De Sinjoren, die op Achahbar na over alle kernspeler­s konden beschikken, grepen de thuisploeg meteen bij de keel. “We zetten direct hoog druk en startten aan een zeer hoog tempo”, zegt Amar Zouggaghi. “Maar we botsten in de eerste helft op een supersterk­e doelman Benetti, die bijna alles uit zijn doel ranselde.”

Het maakte dat Antwerpen dankzij een doelpunt van aanvoerder Aziz Hitoumet met de kleinste bonus (0-1) de rust indook. “Die tussenstan­d was niet echt een weergave van het vertoonde spel in die eerste helft, maar daardoor moesten we scherp aan de tweede helft beginnen en druk blijven zetten.”

Die speelwijze loonde voor Antwerpen, want nadat El Makrini de 0-2 had genet, liep het scoren veel vlotter en kwam de koploper niet meer in de problemen. “We kregen nog wel een tienmeter tegen, maar met drie doelpunten van de wederoptre­dende El Ghaadaoui liep het al bij al redelijk vlot in de tweede periode”, aldus de Antwerpse spits, die zelf niet scoorde maar wel twee schitteren­de assists gaf.

“Je merkt dat we met de week beter worden en ook onze doelpunten mochten gezien worden. Op eentje na, waren ze allemaal het gevolg van een uitgespeel­de actie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium