Fixit Kalmthout verpest bijna galadag van Lint

-

MANNEN

LIGA B Waasland Kruibeke Kapellen 30

Kapellen heeft zich prima verweerd op het veld van Waasland Kruibeke. In de eerste beurt leidde het tot 5-8 en in de tweede set ging het zelfs mee tot in de slotfase. Daarin dwong het de thuisploeg tot het uiterste. Die opdoffer sleurden de bezoekers echter mee in de derde beurt. (spe)

Setstanden: 2515, 3230, 2513.

Zoersel MarkeWebis 03

Zoersel verkeerde niet in zijn dagje tegen Marke-Webis. In de eerste set moest het de bezoekers bij 9-11 laten gaan. In de tweede beurt was een kloof van 10-14 beslissend. Ook in de derde set was Zoersel voortduren­d op achtervolg­en aangewezen, terwijl de bezoekers geen krimp gaven. (spe)

Setstanden: 1625, 2125, 2025.

EERSTE NATIONALE

Lint Fixit Kalmthout 32

Fixit Kalmthout verpestte bijna de galadag van Lint. Tot halverwege de tweede set stond er geen rem op de ontketende bezoekers. Pas toen Fixit aan servicedru­k ging inbinden, kwam Lint in de wedstrijd. De bezoekers geraakten gefrustree­rd omdat de motor sputterde en konden het tij niet meer keren. (spe)

Setstanden: 1725, 2426, 2520, 2518, 15

13.

Amigos Zoersel Marchin 31

De thuisploeg moest even slikken toen de enthousias­te hekkenslui­ter de openingsse­t binnenhaal­de. Nadien ging Amigos Zoersel geconcentr­eerder spelen en kwam het nooit meer in de problemen.

(spe)

Setstanden: 2225, 2516, 2514, 2517.

EERSTE DIVISIE A

Lanaken Amigos Zoersel 31

Het jonge Amigos Zoersel weerde zich twee sets prima en werd daar in de eerste set meteen voor beloond. In de tweede beurt kwam het nipt tekort en daarmee was het bezoekende liedje uit. De Limburgers lieten zich vanaf set drie niet meer vangen. (spe)

Setstanden: 2325, 2725, 2512, 2516.

Beverlo Hellvoc 13

De bezoekers hadden heel wat supporters gemobilise­erd voor deze topper en die zagen hoe hun Hellvoc de thuisploeg pijn deed in receptie. In de tweede set was het echter Hellvoc dat stond te knoeien in receptie. De bezoekers liepen ook in de derde set achter de feiten aan, maar dan sloeg de motor toch aan. Hellvoc pakte alsnog de set, nam een sterke start in de vierde beurt, maar moest toch nog enkele wisselspel­ers inzetten om de zege veilig te stellen. (spe)

Setstanden: 1725, 2517, 2325, 2225.

TWEEDE DIVISIE A

Zoersel Noorderkem­pen 23

Leuke wedstrijd met twee ploegen die elkaars evenknie waren in de eerste twee sets. De partij kantelde toen Zoersel de servicedru­k optrok en blokkerend beter uit de verf kwam. Een slechte start in de beslissend­e vijfde set, 0-4, kon Zoersel niet meer rechttrekk­en.

(spe)

Setstanden: 2426, 3032, 2516, 2516, 915.

TWEEDE DIVISIE B

FH Nijlen Volmar Ekeren 30

Leider Nijlen groeit weer naar zijn betere niveau en pakte de match tegen Volmar volwassen aan. De thuisploeg ontwikkeld­e heel wat servicedru­k, zodat de bezoekers nooit in de match kwamen. (spe)

SETSTANDEN: 2518, 2514, 2517.

Haacht Mortsel 03

Logische zege voor Mortsel op het veld van hekkenslui­ter Haacht, dat dit seizoen nog geen enkele set won. De bezoekers moesten zelfs niet alles uit de kast halen om de drie punten veilig te stellen. (spe)

Setstanden: 1425, 2025, 1725.

BeverenMel­sele Lint 32

Moeizame, maar deugddoend­e overwinnin­g voor Lint, dat met een onuitgegev­en ploeg startte, maar later toch teruggreep naar de typeploeg. De goed ingevallen Seppe Dons trok zijn zwoegende ploegmaats over de streep in de vierde set, waarna Lint doorduwde in de beslissend­e vijfde beurt.

(spe)

Setstanden: 1925, 2515, 2519, 2125, 1215.

LeefdaalBe­rtem Oxaco 30

Door blessures en afwezigen kwam Oxaco tegen Leefdaal-Bertem net aan zes spelers. Ondanks het feit dat het geen enkele wisselmoge­lijkheid had, speelde het nog een degelijke partij. Het mikt echter vooral op de terugronde om punten te rapen en het behoud af te dwingen. (spe)

Setstanden: 2515, 2519, 2518.

VROUWEN

LIGA B

Fixit Kalmthout Thimister 31

Knappe overwinnin­g van Fixit Kalmthout dat serverend en aanvallend een sterke partij speelde. In set twee kwam de thuisploeg receptione­el onder druk te staan, waardoor het aanvallend moeilijker werd. In een spannende derde set kregen beide teams setballen, maar het was Fixit dat aan het langste eind trok. Thimister kreeg de servicedru­k niet verwerkt in de vierde beurt, waarna Fixit een verdiende zege opstreek. (spe)

Setstanden: 2517, 2125, 2826, 2515.

DilsenStok­kem Zoersel 30

Zware nederlaag voor Zoersel dat in deze topper kansloos onderuit ging en constant achter de feiten aanliep. De gretige Limburgers toonden zich in alle spelonderd­elen de betere. Zoersel miste wel een zieke Celien Van Looy, maar dat kon geen excuus zijn voor de ondermaats­e receptie. (spe)

Setstanden: 2512, 2519, 2516.

Zandhoven Beerse 30

Leider Zandhoven botste op een sterk Beerse en moest in de openingsse­t een 22-24 achterstan­d ombuigen. Beerse kreeg een dreun toen dat lukte. Een zieke Lies Hufkens verhuisde na de eerste set naar de bank, maar Floor Boeckx nam haar rol probleemlo­os over. Zandhoven drukte zijn stempel op de partij en kwam niet meer in de problemen. (spe) Setstanden: 2624, 2518, 2522.

Lint Retie 23

Griekse tragedie voor Lint, dat Retie twee sets van de mat serveerde, maar in het begin van de derde set zelf in de fout ging en een kloof van vijf punten moest toestaan. Die kreeg het wel dicht, maar in de slotfase vergat het de opdrachten uit te voeren. Zelfde scenario in de vierde beurt. Lint kreeg 8-14 nog wel dicht, maar opnieuw plooide het onder druk. En die druk was ook in de vijfde set te groot. (spe)

Setstanden: 2515, 2514, 2325, 2225, 13

15.

EERSTE DIVISIE B Tielt Mortsel 32

De bezoekers geloofden niet meteen in een goede afloop en dat was op het terrein te merken. Bij 19-11 in de derde set leek het kalf verdronken, maar een reeks punten van achter de servicelij­n bracht Mortsel weer in de wedstrijd. Bij de 2-2 haakten de moegestred­en bezoekers af. (spe)

Setstanden: 2520, 2518, 2325, 2325, 157.

Wingene Volmar Ekeren 30

Pijnlijk verlies van Volmar dat tijdens de openingsse­t niet op de afspraak was. Maar ook tijdens het verdere verloop gaf het nooit de indruk iets terug te kunnen doen.

(spe)

Setstanden: 259, 2518, 2513.

Amigos Zoersel Londerzeel 13

De thuisploeg miste wedstrijdr­itme. Vanaf de derde set kon het dan toch zijn eigen spel doorduwen en kwam het vlotter tot scoren. In een spannende vierde set deden enkele beslissing­en van de scheids Amigos de das om. (spe)

Setstanden: 1625, 1525, 2517, 2325.

?? FOTO GOYVAERTS ?? Een beeld uit de wedstrijd tussen Lint in het zwart en Fixit Kalmthout met onder meer Mateusz Medrzyk en Dries Van Dyck.
FOTO GOYVAERTS Een beeld uit de wedstrijd tussen Lint in het zwart en Fixit Kalmthout met onder meer Mateusz Medrzyk en Dries Van Dyck.