Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aspe vindt nieuwe liefde… op Boekenbeur­s die hij verfoeit

- (jve, kbz)

Pieter Aspe heeft opnieuw de liefde gevonden. Nota bene op de Boekenbeur­s in Antwerpen, het evenement waarop hij tijdens de jongste editie zo’n felle kritiek had.

Op de jongste Boekenbeur­s signeerde misdaadaut­eur Pieter Aspe begin deze maand zijn nieuwe boek De Butlerknop. Maar tijdens de beurs haalde Aspe ook hard uit naar de organisati­e. Een schande dat mensen 10 euro inkom moeten betalen, klonk het toen. Uitgereken­d op die Boekenbeur­s botste de Blankenber­gse succesaute­ur op de vrouw met wie hij ondertusse­n ook al buiten de beurs gespot werd.

“Een intelligen­te madam”

Aspe bevestigt dat er weer iemand in zijn leven is: “Ik was die dag net van plan om het af te trappen op de Boekenbeur­s. Maar toen zagen we elkaar. Het noodlot sloeg toe (lacht). Was ze twee minuten later binnengeko­men, we hadden elkaar niet ontmoet. Het is een intelligen­te madam die niet eens fan was van Pieter Aspe.”

De nieuwe vlam van de 64-jarige auteur heet Els en is enkele jaren jonger. Meer wil Aspe niet kwijt, omdat de relatie nog pril is. Pierre Aspeslag, zoals de auteur eigenlijk heet, was veertien jaar samen met Bernadette, de vrouw die hij in september vorig jaar verloor na een slepende ziekte. Ter ere van haar bracht hij het boek

Afscheid van een Muze uit, samen met cartoonist Marec.

Zijn nieuwe relatie lijkt een positief effect te hebben op Aspes profession­ele ambities. Waar hij na de dood van zijn vrouw zijn literaire toekomst openlijk in vraag stelde, klinkt hij nu op zijn Facebookpa­gina opvallend positief: “De Aspe NV gaat ervoor. Geen onzin, enkel goede boeken en medewerker­s.”

 ?? FOTO BELGA ?? Pieter Aspe: “Ze was niet eens fan van Peieter Aspe.”
FOTO BELGA Pieter Aspe: “Ze was niet eens fan van Peieter Aspe.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium